Sočne prženice iz rerne ćete spremati svaki dan
Prženice su idealan način da iskoristite stari hleb i uživate u ukusnom obroku.
Naziva za prženice ima bezbroj rutavci, pofezne, kriške, zavijače, pohovan hleb, a ukus je uvek božanstven.
Ali ako izbegavate da ih jedete, jer se pripremaju u ulju, donosimo vam recept za prženice iz rerne bez kapi ulja u kojima možete da uživate bez griže savesti.
Sastojci:
- 10 parčića starog hleba
- 3 jaja
- 1 dl mleka
- prstohvat soli
- prstohvat šećera
Priprema:
Umutite jaja sa mlekom, a potom dodajte so i šećer.
Kada ste dobiti homogenu smesu, svako parče hleba natopite mešavinom mleka i jaja, a onda ih ređajte u pleh u koji ste pretnodno stavili papir za pečenje.
Prženice pecite u zagrejanoj rerni na oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju
( Glossy )