tope se

BEZ KAPI ULJA, gotove za 20 minuta: Recept za PRŽENICE iz RERNE od 5 sastojaka

0

Sočne prženice iz rerne ćete spremati svaki dan

Uvek je pravo vreme za prženice.
Uvek je pravo vreme za prženice.foto: Shutterstock/nelea33

Prženice su idealan način da iskoristite stari hleb i uživate u ukusnom obroku.

 

Naziva za prženice ima bezbroj rutavci, pofezne, kriške, zavijače, pohovan hleb, a ukus je uvek božanstven.

 

Ali ako izbegavate da ih jedete, jer se pripremaju u ulju, donosimo vam recept za prženice iz rerne bez kapi ulja u kojima možete da uživate bez griže savesti.

 

 

Sastojci: 

 

  • 10 parčića starog hleba
  • 3 jaja
  • 1 dl mleka
  • prstohvat soli
  • prstohvat šećera

 

Priprema:

 

Umutite jaja sa mlekom, a potom dodajte so i šećer.

 

Kada ste dobiti homogenu smesu, svako parče hleba natopite mešavinom mleka i jaja, a onda ih ređajte u pleh u koji ste pretnodno stavili papir za pečenje. 

 

Prženice pecite u zagrejanoj rerni na oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju

 

makonda-tracker