brzi recept

Najbrži i najjeftiniji recept za RUČAK: Kako se pohuju tikvice?

Saznajte kako da napravite pohovane tikvice za 5 minuta!

Naučite kako se pohuju tikvicefoto: Shutterstock/vm2002

Tikvice su mnogima omiljeno letnje povrće! Kada krene sezona tikvica, mnogi se okreću ovoj laganoj namirnici koja obiluje vitaminima i mineralima. 

One sadrže vitamin D, ali i vitamine A, K, B1, B3, B12, B2, folate i, posebno, vitamin C. Pored toga, u 100 grama tikvica nalazi se 261 mg kalijuma, kao i natrijum, magnezijum, biljna vlakna, zasićene masne kiseline, proteini, a svega 16 kalorija!

 

 

Dakle, ljubitelji tikvica, uživajte u njima, jer brzih recepata s tikvicama ima mnogo, za doručak, ručak ili večeru.

 

Ako volite nešto nezdraviju varijantu, s uljem, ali niste sigurni kako se tikvice pohuju na najbolji način, saznajte kako da ispohujete tikvice za tili čas i uživate u bogovskom i jeftinom ručku. Najjednostavniji recept ovog puta je i najefikasniji!

 

Za pohovanje tikvica potrebno vam je:

 

  • jedna veća tikvica
  • dve kašike brašna
  • dve kašike prezli
  • dva jaja
  • so
  • ulje

 

Ako želite veću količinu, samo duplirajte sastojke!

 

pohovane tikvice su idealan letnji ručak za 5 minutafoto: Shutterstock / Irina Rostokina

 Recept za pohovane tikvice:

 

Tikvice oljuštite, operite i nasecite na kolutove ili tanke kriške. Posolite po ukusu i najbolje je da ih ostavite oko pola sata malo da omekšaju. Ocedite po potrebi.

 

Na jedan pek-papir naspite brašno, prezle, a u činiji umutite jaja.

 

Parče po parče tikvice uvaljajte prvo u brašno, pa u jaja, pa u prezle, pa pržite na zagrejanom ulju. Kada donji deo porumeni, okrenite i pržite drugu stranu. Tivica je gotova kad dobije zlatnu finu boju. Služite sa pavlakom ili nekim drugim sosem po ukusu. Možete ih jesti same ili kao prilog mesu.

 

Prijatno!