Ako vam se danas prijede nešto slatko, napravite slasno medeno srce, kolač koji se sprema za jako kratko vreme, a garantuje najlepši ukus!
Svaka domaćica voli da za svoje najmilije (ili samo za sebe, što da ne) spremi neku lepu i ukusnu poslasticu, a mnogima su omiljene one koje se prave od sastojaka koje svi imamo u svojim kuhinjima. Ne samo da su najjeftinije, već su i najpraktičnije, pa ne moramo da jurimo po marketima, već spremimo u kraćem roku kolač bez mnogo muke.
Recept za jednu takvu poslasticu je pred vama, a u pitanju je mnogima omiljeno medeno srce. Jedan od najslađih domaćih kolača sprema se izuzetno lako, priprema je brza i onda jedino što vam preostaje je da saćekate da se ispeče i imate jeftinu, mirisnu i ukusnu poslasticu za celu porodicu na tanjiru.
Još jedna prednost je što dugo ostaje sveže i mekano. Ništa bolje!
*mera je jedna jogurtna čaša
Sastojci:
- 3 čaše mleka
- 3 čaše brašna
- 1,5 čaša šećera
- 1 kesica sode bikarbone
- 1 kesica cimeta
Pomešati ove sastojke i staviti u zagrejanu rernu da se na 200 stepeni ispeče patišpanj, oko pola sata ili malo duže, u zavisnosti od toga koliko vam je jaka rerna. Kad se ispeče, premazati sa:
- 3 kašike džema
- glazurom od otopljene čokolade za kuvanje
Ostaviti da se ohladi, secite i sladite se!