može i posno!

Sve sastojke već imate u kuhinji, sprema se za TILI ČAS: Proveren recept za najlepše MEDENO SRCE koje dugo ostaje mekano

Ako vam se danas prijede nešto slatko, napravite slasno medeno srce, kolač koji se sprema za jako kratko vreme, a garantuje najlepši ukus!

recept za medeno srce za koje vam ne treba puno trudafoto: Shutterstock/MShev

Svaka domaćica voli da za svoje najmilije (ili samo za sebe, što da ne) spremi neku lepu i ukusnu poslasticu, a mnogima su omiljene one koje se prave od sastojaka koje svi imamo u svojim kuhinjima. Ne samo da su najjeftinije, već su i najpraktičnije, pa ne moramo da jurimo po marketima, već spremimo u kraćem roku kolač bez mnogo muke.

 

 

Recept za jednu takvu poslasticu je pred vama, a u pitanju je mnogima omiljeno medeno srce. Jedan od najslađih domaćih kolača sprema se izuzetno lako, priprema je brza i onda jedino što vam preostaje je da saćekate da se ispeče i imate jeftinu, mirisnu i ukusnu poslasticu za celu porodicu na tanjiru.

 

medeno srce dugo ostaje mekano i svežefoto: Shutterstock / IngridHS

Još jedna prednost je što dugo ostaje sveže i mekano. Ništa bolje!

 

*mera je jedna jogurtna čaša

 

Sastojci:

 

  • 3 čaše mleka
  • 3 čaše brašna
  • 1,5 čaša šećera
  • 1 kesica sode bikarbone
  • 1 kesica cimeta

 

Pomešati ove sastojke i staviti u zagrejanu rernu da se na 200 stepeni ispeče patišpanj, oko pola sata ili malo duže, u zavisnosti od toga koliko vam je jaka rerna. Kad se ispeče, premazati sa:

 

  • 3 kašike džema
  • glazurom od otopljene čokolade za kuvanje

 

Ostaviti da se ohladi, secite i sladite se!