savršen spoj

Spolja hrskavi, a unutra ukus omiljenog voća: Sočni MAFINI sa JAGODAMA koji miluju nepca gotovi za pola sata (RECEPT)

Sve što želite od mafina krije su u ovom receptu.

Savršena i brza poslastica sa jagodama.foto: Shutterstock/Oksana Shufrych

Mafini su jedan od najzahvalnijih tipova peciva. Prave se tako što se svi sastojci pomešaju i ispeku u kalupima u rerni, u njih se može stavljati šta god poželite, bilo slatko ili slano, a jedno je sigurno: uvek su ukusni-

 

Ako su vam ostale jagode i plašite se da vam ne propadnu, probajte da napravite mafine sa jagodama.

 

Jagode u mafinima su tako dobra kombinacija: unutra su hrskava, a sočna iznutra. Jednom rečju, sve što želite u jednom mafinu nalazi se u ovom receptu.

Sastojci:

 

  • 150 g brašna
  • 125 g belog šećera 
  • 8 g praška za pecivo 
  • 1 jaje
  • 1/2 kašičice esencije vanile
  • 1/2 šolje mleka
  • 25 g putera 
  • 8 jagoda iseckanih na sitne komade


Pripirema:

 

Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni.

 

U jednoj činiji pomešajte bašno, šećer i prašak za pecivo. Promešajte i napravite rupu u sredini.

 

Potom razbijte jaje u sredini i dodajte estrakt vanile.

 

Pomešajte malo, pa dodajte polovinu od ukupne količine mleka i promešajte još jednom.

 

Na kraju dodajte puter i sve dobro sjedinite.

Dodajte jagode.

 

SIpajte smesu u kalupe za mafine s tim što ostavite 1/4 svakog kalupa prazno jer će mafini narasti.

 

Pecite ih 25 minuta ili dok ne porumene.