ukus koji se ne zaboravlja

Mekane, sočne i gotove za nekoliko minuta: Palačinke od tikvica kojima niko ne može da odoli (RECEPT)

Možete ih filovati po želji, savršene su za doručak ili večeru, a uživaćete u svakom zalogaju

Palačinke od tikvica odlično idu uz kiselu pavlaku i šunkufoto: Elena Hramova/Shutterstock

Tikvice su vrlo popularne u ovo doba godine, a pored uobičajenih jela poput pohovanih tikvica ili pljeskavica, možete ih upotrebiti i kao ključni sastojak testa.

 

Dodaju ukus i slast proji i mnogim drugim pecivima, a malo je poznato da od tikvica možete napraviti božanstvene slane palačinke.

 

Filujte ih šunkom, sirom ili tako god želite, a kvalitetan doručak ili večera zagarantovani su s njima.


Sastojci:

 

  • 2 tikvice (manje)
  • 2 cela jajeta
  • 1,5 dl mleka
  • 50 ml ulja
  • 200 grama brašna
  • 200 ml mineralne gazirane vode
  • 1 kašičica soli
  • prstohvat šećera
  • sitno seckam peršun po želji

 

Priprema

  1. Očistite i izrendajte tikvice pa im dodajte jaja, mleko, so i šećer i sitno seckan peršun.
  2. Kada sve dobro promešate, dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete finu homogenu smesu i na kraju dodajte ulje i vodu sve dok testo ne bude dovoljno retko za palačinke.
  3. Sipati kutlačom na zagrejano ulje, pa pržiti nekoliko minuta s jedne strane i okrenuti i pržiti još dva minuta s druge.