Ove pohovane tikvice se maltene pripremaju bez ulja.
Sezona je tikvica, pa se svi ljubitelji laganijih obroka okreću ovom povrću.
Kada dođu lepi i sunčani dani, svi jedva čekamo da izađemo u prirodu i provedemo kvalitetno vreme sa svojim najbližima, pa je zato i bolje da se odlučite za pripremu brzih i jednostavnih obroka koji će vas zasititi.
Stoga vam predstavljamo izbor za pohovane tikvice iz rerne, koje ćete spremiti bez po muke, a u čijem ćete ukusu uživati dugo.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 3 kašike brašna
- 3 kašike prezli
- čili, kari, so po želj
- maslinovo ulje
Priprema:
Tikvice iseckati na štapiće ili kolutove, kako želite i ne soliti.
Potom ih uvaljajte u malo ulja (samo malo), a onda ih uvaljajte u mešavinu brašna, prezle i začina koje želite.
Poređajte tikvice na papir za pečenje i pecite u rerni na 230 stepeni dok ne porumene.