22 godine ljubavi

Pričalo se da ju je varao sa Balkankom, a ona mu – oprostila: Zamršena priča jednog od najmoćnijih parova Holivuda

Usponi i padovi u 22 godine dugoj ljubavi Bijonse i Džej Zija.

Džej Zi je na prvi sastanak sa BIjonse poveo druga što je smatrao svojom prvom glupom. greškom.foto: EPA/JUSTIN LANE

Pevačica Bijonse i reper Džej Zi su jedan od najmoćnijih i najbogatijih holivudskih parova. Zajedno su 22 godine, a iz njihove ljubavi se rodilo više umetnosti nego što iko može da pretpostavi.

 

Imaju troje dece i naizgled sve što požele, ali ni njihov život i brak nisu imuni na iskušenja.

 

Preko svojih pleća su prebacili brojne nedaće: pobačaje, fizički sukob sa članom porodice, brojne insinuacije na Džej Zijeva neverstva koje je on kasnije javno priznao, ali danas su sa troje dece nastale iz njihove ljubavi i uspehom koju su sami izgradili, srećni i jači nego ikad. Ovo je ljubavna priča Bijonse i Džej Zija. 

 

  • "Godinu i po dana na telefonu"

 

Njih dvoje su se upoznali 2000. godine, ali su tek godinu dana kasnije počeli da se zabavljaju.

O njihovom prvom susretu se ne zna mnogo, ali je Bijonse jednom prilikom objasnila da se to dogodilo kada je imala samo 18 godina.

 

Par je sedeo jedno pored drugog u avionu dok su oboje prisustvovali MTV festivalu Spring Break 2000. godine, a taj trenutak je Džej Zi kasnije opisao u svojoj pesmi "Everything is Love" iz 2018. goidne. 

 

-Prvo smo bili prijatelji godinu i po dana pre nego što smo otišli ​​na bilo kakav sastanak - ispričala je pop ikona Opri Vinfri. 

- Bili smo na telefonu godinu i po dana, a ta osnova je toliko važna za vezu. Samo da imate nekoga ko vam se jednostavno sviđa je toliko važno, i nekoga ko je iskren - 

 

Nakon toga su rešili da uplove u romantičnu vezu, a prvi sastanak se dogodio u omiljenom restoranu poznatih Nobu.

 

Kako kažu stihove iz Džej Zijeve malopre pomenute pesme, reper je doveo prijatelja na večeru, a tu odluku je nazvao "svojom prvom glupom greškom":

 

Budući da su oboje bili zagriženi muzikom i uspešni u tome, sasvim prirodno je došlo i do njihove saradnje koja će se nastaviti godinama i decenijama kasnije. 

Prva pesma koju su zajedno uradili bila je "Bonnie & Clide" iz 2002. goidne. 

 

Nedugo nakon toga, objavili su i čuvenu pesmu "Crazy in Love" koja im je obezbedila Gremi 2004. godine. 

 

Iste te godine su Bijonse i Džej Zi debitovali na crvenom tepihu kao par na dodeli MTV nagrada. 

 

Dve godine kasnije Bijonse je za Cosmopolitan otkrila da ima blagu svadbenu groznicu i da iako se nikada nije zamišljala u venčanici da se to promenilo kada je videla njenu sestru kako hoda ka oltaru.

 

  • Tajno venčanje 

 

Bijonse i Džej Zi su se venčali u tajnosti 4. aprila 2008. godine. 

- Bilo je to veoma emotivno venčanje – puno plakanja – i zaista veoma duhovno -rekao je izvor za People u to vreme, rekavši da je održano u penthausu repera na Menhetnu, a da su luksuzni stan ukrasili sa 70.000 dendrobijum orhideja koje su doletele sa Tajlanda za događaj.

Tri godine nakon venčanja, Bijonse je potvrdila da je trudna, a godinama kasnije u svom dokumenarcu "Život je samo san" iz 2013. godine saznaćemo da joj to nije bila prva trudnoća i da je pre nego što je rodila prvo dete, imala jedan pobačaj. 

- Počela sam da tražim dublji smisao kada je život počeo da me uči lekcijama za koje nisam znala da su mi potrebne. Naučio sam da su sav bol i gubitak u stvari dar - rekal je svojevremeno za Elle komentarišući pobačaj.

 

Prvo dete Bijonse i Džej Zija, Blu Ajvi Karter rođena je 7. januara 2012. godine.

 

  • Fizički sukob Džej Zija i Bijonsinom sestrom

 

Nakon Met gale 2014. godine svetom se proširio snimak na kojem se vidi kako Bijonsina sestra, Solanž Nouls napada Džej Zija u liftu zbog glasina o prevari

 

- Bilo je mnogo spekulacija o tome šta je izazvalo nesrećni incident. Ali najvažnije je da je naša porodica to prošla. Džej i Solanž preuzimaju svako svoj deo odgovornosti za ono što se dogodilo. Oboje priznaju svoju ulogu u ovoj privatnoj stvari koja se odigrala u javnosti. Oboje su se izvinila jedno drugom i krenuli smo dalje kao ujedinjena porodica. Izveštaji o tome da je Solanž bila u alkoholisanom stanju ili da je pokazivala neprirodno ponašanje tokom te večeri jednostavno su lažni. Na kraju krajeva, porodice imaju problema i mi se ne razlikujemo. Volimo se i iznad svega smo porodica. Ostavili smo ovo iza nas i nadamo se da će svi drugi učiniti isto - pisalo je u zajedničkom saopštenju.

  • Glasine o neverstvu ne jenjavaju?

 

To su bile prve glasine o neveri i da u braku moćnog holivudskog para ne cvetaju ruže, a 2016. godine su ponovo dospeli u centar pažnje, kada je Bijonse objavila svoj album "Lemonade".

 

Pesme "Hold up" i "Sorry" su podstakle glasine i aludiraju na neverstvo Džej Zija, a ceo svet se zapitao ko je misteriozna "Beki sa dobrom kosom" iz pesme "Sorry"

 

Tada je u centar pažnje dospela i pevačica poreklom sa Kosova i Metohije Rita Ora koja je baš u to vreme kada je izašao Bijonsin album objavila fotografiju u grudnjaku na kojem su bili limunovi, a oko vrata je imala ogrlicu sa slovom "J".

 

Fanovi su bili ubeđeni da je ona ta sa kojom je reper prevario suprugu, ali je ona oštro demantovala sve navode i isticala da je sve ispalo slučajno. 

  • Nova trudnoća

 

Ipak, krug glasina nestao je nakratko kada je par objavi da očekuje blizance.

 

- Želeli bismo da podelimo našu ljubav i sreću. Dva puta smo blagosloveni. Neverovatno smo zahvalni što će se naša porodica uvećati za dvoje i zahvaljujemo vam se na lepim željama.  porodica Karter - napisala je Bijonse.

 

Rumi Karter i Ser Karter su rođeni 13. juna 2017. godine, a iste te godine Džej Zi je objavio album pod nazivom "4:44" koji je bio pun tekstova koji nagoveštaju neverstvo. 

 

  • Javno priznanje

 

I na kraju, reper je konačno priznao da je bio neveran svojoj slavnoj supruzi.

 

U intervjuu za New York Times krajem 2017, godine, Džej Zi je iskreno govorio o svom ličnom životu, braku i repu.

Kada se dotakao terapije i svog emocionalnog blagostanja, prokomentarisao je:

 

- Morate da preživite. Dakle, idete u režim preživljavanja, a kada uđete u režim preživljavanja šta se dešava? Isključujete sve emocije. Dakle, čak i sa ženama, vi ćete emocionalno isključite, tako da ne možete da se povežete.- 

 

Upitali su da li to znači da ne može da se poveže sa drugima zbog načina na koji oseća samog sebe, odgovorio je:

- Da. U mom slučaju, kao da je, duboko je. I onda se sve stvari dešavaju odatle: neverstvo...- priznao je Džej Zi dodajući:


- Najteže mi je videti bol na nečijem licu koji si ti naneo, a onda moraš da se nosiš sa sobom. Dakle, znate, većina ljudi to ne želi. Ne želite da gledate u sebe. I tako odlaziš.- 

 

Ipak, ljubav u njihovom slučaju, prevazilazi sve prepreke.

 

Bijonse je 2022. godine objavila album "Renesansa" koji je posvetila porodici ističući da je muž njena muza. 

 

Naredne godine, pevačica je ušla u istoriju kao umetnica sa najviše Gremi nagrada ikada. Nakon dodele 65. Gremi nagrada 2023. godine kada je osvojila 4 nagrade, Bijonse je ušla u istoriju muzike.

A dok je primala poslednju, četvrtu nagradu te večeri, zahvalila se svom mužu i deci na neprikosnovenoj podršci.

 

- Želela bih da se zahvalim svom lepom mužu, mojoj prelepoj deci koji su kod kuće i gledaju - rekla je ona tokom svog kratkog, ali emotivnog govora.