teško ćemo im ovo zaboraviti

Bijonsina sestra BRUTALNO bije Džej Zija, a ona — LEŽERNO NAMEŠTA HALJINU! Ovo su najveći skandali u istoriji MET GALE

0

Pored glamuroznih toaleta i okupljanja samog krema društva, kada pričamo o Met gali pamti se i ovo.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Met gala, poznata još kao Met bal, tradicionalni je događaj koji se obično smatra najglamuroznijim modnim događajem na planeti i okuplja najznačajnija imena iz sveta zabave, mode, biznisa, sporta i politike.


Organizator gala večeri koje se održava u njujorškom Muzeju Metropoliten je modni magazin Vogue, a svake godine Met gala ima temu u skladu s kojom se oblače zvanice. Ove godine, tema je Gilded Glamour, odnosno "američko pozlaćeno doba", pre svega u kontekstu prosperiteta i uspeha.

 

Tokom više decenija održavanja ovog događaja, čuvenim crvenim tepihom prošetao je veliki broj slavnih, a gde su slavni tu je — skandal. Tako su u istoriji industrije zabave ostale upisane i nemile scene i brojne kontroverze, a ovo su najpoznatije.

 

  • Solanžin napad na Džej Zija

 


Portal TMZ objavo je 2014. godine nakon Met gale snimak iz lifta u kom se vidi kako se pevačica Solanž besno svađa sa svojim zetom i uglednim reperom Džej Zijem, nakon čega i fizički nasrće na njega. U jednom momentu, čak je i obezbeđenje intervenisalo kako bi odbranilo repera, a najprepričavaniji trenutak je onaj u kom Bijonse, Solanžina sestra i Džej Zijeva supruga, stoji pored njih "mrtva ladna" i namešta haljinu.


Da sve bude još komičnije, iz lifta su izašli kao da se nije dogodilo baš ništa, a deset dana kasnije porodica se oglasila saopštenjem u kom su istakli da su rešili sve nesuglasice da je u pitanju privatna stvar.

 

Kasnije su se pojavie spekulacije da je Solanž bilo dosta gledanja kako njena sestra toleriše suprugova neverstva.


Imali smo jednu nesuglasicu. Pre i posle toga, bili smo kul. To je moja sestra. Ne svastika, ne, moja sestra. Tačka — rekao je Džej Zi potom.

 

  • Loše društvo

Pevačica Demi Lovato je 2016. godine demonstrativno napustila Met galu zato što je neka poznata ličnost, a ona nikada nije otkrila ko, dala sve od sebe da joj učini ovo veče užasnim.


Kao da je tu bila neka klika. Sećam se da mi je bilo toliko neprijatno da sam poželela da pijem — priznala je kasnije Demi.

 

  • Provociranje Kine

Proteklih godina, dosta pažnje privlači tzv. kulturna apropcijacija u Holivudu, odnosno prisvajanje tuđe kulture zarad boljeg imidža i fotografija, a 2015. godine tema Met gale bila je "Kina: Pogled u ogledalo".

 

Mnogi poznati zato su odabrali odevne varijante inspirisane ovom zemljom i njenom tradicijom, a u najvećem problemu našla se Sara Džesika Parker. Zvezda "Seksa i grada" nosila je aksesoar za glavu dizajnera Filipa Trisija, a mnogi su je kritikovali tvrdeći da podržava stereotip o "ženi-zmaju", koji seksualizuje Kineskinje i daje im loš imidž.

 

"Rasizam nije moda", poručivali su mnogi na društvenim mrežama.

 

  • Egzibicionista na crvenom tepihu


Godinu dana pre toga, 2014. godine, neimenovani muškara je utrčao na crveni tepih u ružičastom kupaćem kostimu s tangama, nakon čega ga je izvelo obezbeđenje.

 

  • Pušenje na zabranjenom mestu

Tokom Met gale 2017. godine, nekoliko poznatih ličnosti prekršilo je pravila o zabranjenom pušenju u muzeju koji čuva neka od najvrednijih umetničkih dela u istoriji čovečanstva. Zbog toga je izbio veliki skandal, a oglasila se i uprava Metropolitena, koja je najavila korake za sprečavanje da se ovaj incident ponovi.

 

  • Političarka s neočekivanom porukom

Na Met gali 2021. godine, Aleksandrija Okasio Kortez, najmlađa kongresmenka u Americi, pojavila se u haljini u stilu venčanice s porukom "Oporezujte bogate" na leđima.


Ovo je naišlo na lošu reakciju javnosti jer je političarka rešila da uputi ovaj apel na događaju koji okuplja milionere i milijardere , a i sama je nosila skupocenu kreaciju. Samo za kartu za ulaz na Met galu potrošila je oko 30.000 dolara, prema navodima američkih medija.

 

 

makonda-tracker