miluje nepca

2 sastojka & 15 minuta, a ukus – ČAROLIJA: Najkremastiji čokoladni MUS koji svima uspeva (RECEPT)

Želite brzu, ukusnu i jednostavnu poslasticu koja se topi u ustima? Mus je uvek dobar izbor!

čokoladni musfoto: Spice Bangla/YouTube Printscreen

Mus spada u najpopularnije slatkiše na svetu, a već prvi pogled na njega pokazuje i zašto.


Lagan je, kremast i garantuje da ćete se zasladiti, a ukoliko želite sami da ga napravite – uspećete bez greške.

 

Uputstva za pripremu ovog francuskog dezerta veoma su jednostavna, a danas vam predstavljamo najlakšu verziju čokoladnog musa.

 

Sastojci:

 

  • 200 grama crne čokolade
  • 400 ml slatke pavlake za šlag


Priprema

 

  1. Najpre iseckajte čokoladu sitno, pa je otopite na pari sa 100 ml pavlake.
  2. Kada se čokolada potpuno otopi, ostavite da se ohladi oko deset minuta.
  3. Ostatak pavlake za šlag umutite u posebnoj posudi dok ne bude čvrsto.
  4. Potom ohlađenu čokoladu dodajte postepeno, uz neprestano mućenje.
  5. Sve sipajte u posude u kojima ćete servirati mus.
  6. Odložite u frižider na najmanje dva sata.
  7. Ukrasite čokoladom ili prelivom po želji.

Pogledajte pripremu.