neverica

"Ne postoji NIŠTA što ona ne može!" Zbog toga koga je Kamila pozvala na krunisanje Britanci su ZANEMELI

Kraljica supruga Kamila očigledno može da radi baš sve što poželi, pa i ono što drugima ni na pamet ne bi palo

Kralj Čarls III i kraljica pratilja Kamila nakon ceremonije krunisanjafoto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Britanski kralj Čarls III krunisan je u Vestminsterskoj opatiji, a tradicionalna ceremonija okupila je veliki broj državnika i članova kraljevskiha porodica iz svih krajeva Evrope i sveta.


Našli su se tu i mnogi ugledni članovi visokog društva, kao i jedan gost koji je prilično iznenadio britansku javnost. Dok je Kamila postajala kraljica supruga i sedela s krunom na glavi, u Vestminsterskoj opatiji je među cenjenim zvanicama sedeo i sve pratio Endru Parker Bouls, njen bivši suprug.


Nekadašnji oficir izgledao je vrlo elegantno u fraku i šetao uz pomoć štapa, a delovao je odlično raspoloženo dok je pratio ceremoniju krunisanja.

 

Endru Parker Bouls na krunisanju kralja Čarlsa IIIfoto: Mark Large / dmg media / Profimedia

Komentari britanske javnosti na društvenim mrežama i portalima obojeni su nevericom jer je kraljica pratilja pozvala bivšeg muža na krunisanje drugog supruga i čoveka s kojim ga je varala.

 

"Ne postoji ništa što ova žena ne može", "Čarls bi joj dopustio da upravlja raketom", "Kako bizaran ljubavni trougao", "Izgleda da je i u ovom braku troje", "Šta li ta žena ume u krevetu?", "Kakav Supermen, moj superheroj po izboru je kraljica supruga Kamila"... komentarišu iznenađeni fanovi kraljevske porodice.

 

Ipak, onima koji prate okolnosti u britanskoj kraljevskoj porodici njegovo prisustvovanje krunisanju kralja Čarlsa nije veliko iznenađenje jer je poznato da je Endru Parker Bouls Kamilina desna ruka. Štaviše, ona ga je u oktobru prošle godine poslala da predstavlja kraljevsku porodicu na sahrani Džona Bous-Liona, rođaka pokojne kraljice Elizabete II.

 

Endru Parker Boulsfoto: EPA/NEIL MUNNS

Navodno je bivši suprug kraljice Kamile dobio novu ulogu u okviru Čarlsove odluke da "stanji monarhiju", odnosno da se ne dodeljuju nove obaveze članovima britanske kraljevske porodice.


Kako za tamošnje medije kažu prijatelji Endrua Parkera Boulsa, on bi i ubuduće mogao da predstavlja Krunu na raznim događajima.


Endru je srećan da učini sve što mu Čarls traži – rekao je neimenovani izvor. – On još uvek ima topao odnos sa Kamilom.


Podsetimo, Endru Parker Bouls i kraljica pratilja Kamila bili su u braku od 1973. do 1995. godine, iako su se tada razveli samo formalno, a bili su razdvojeni godinama.

 

Nakon njihovog prvog raskida sedamdesetih, Kamila je stupila u kratku vezu sa Čarlsom, tada princem i prestolonaslednikom, ali se ubrzo pomirila s Endruom Parkerom Boulsom i udala se za njega.

 

Kralj Čarls III i kraljica pratilja Kamila u kočiji posle krunisanjafoto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Ipak, tokom većeg dala braka ga je varala sa Čarlsom, a spekulisalo se da britanski oficir to zna i toleriše jer ovakve afere nisu bile retkost u najvišim aristokratskim krugovima. Čarls i on imali su odličan odnos dok je sin Elizabete II bio ljubavnik njegove žene i, štaviše, Čarls je krstio Endruovog i Kamilinog sina Toma, koji je po njemu dobio i jedno od svojih srednjih imena.