mekane kao oblak

Bez kvasca i jaja, gotove za 15 minuta: Recept za domaće KROFNE koje se tope u ustima

Domaće krofne gotove za tili čas ukusne su kao one iz pekare.

Jednostavan recept za domaće krofne zbog kojih više nikad nećete kupovati u pekari.foto: Shutterstock/Veronika Kovalenko

Ako razmišljate čime da se zasladite ovog vikenda, imamo jednu ideju.

 

Ove domaće krofne su ukusne kao one iz pekare, a divno je što možete da ih napravite kod kuće za samo 15 minuta.

 

Od jedne mere ćete dobiti 35 krofnica, pa razmislite da odmah napravite duplu meru.


Sastojci:

 

  • 1 1/4 šolje brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/2 šolje mlaćenice
  • 1/4 šolje šećera
  • 3 kašike otopljenog putera
  • 3-4 šolje ulja za prženje

 

Priprema


U srednjoj posudi pomešajte suve sastojke: brašno, šećer, prašak za pecivo i so.

 

Posebno umutite mlaćenicu i otopljeni puter.

 

Sipajte mešavinu mlaćenice i putera u činiju sa suvim sastojcima i mešajte dok se ne sjedini.

 

Kada uzimate testo, krofnice treba da čine 1/2 kašike. Od testa koje ste uzeli napravite lopticu,pa stavite da se prži.

 

Pržite ih u toplom ulju dok ne porumene, pa ih potom okrenite i ponovo pržite dok ne porumene i sa druge strane.

 

Stavite ih na ubrus da upiju masnoće,pa potom ih uvaljajte u 1/3 šolje šećera.