inspiracija

5 ideja za kombinovanje BALETANKI ovog proleća i leta: Izgledaćete tako TRENDI da ćete zaboraviti sandale i papuče

Postoji bezbroj načina da nosite baletanke, a brend Miu Miu predstavio je jedan za kojim su influenserke poludele

Baletanke su obuća koja nikad ne izlazi iz mode, makar ne potpunofoto: Evgeniy Kalinovskiy/Shutterstock

Nosili ste ih, obožavali ste ih, pa ste ih malo prezirali, onda opet voleli...

 

Baletanke su cipelice koje se stalno vraćaju u modu i izlaze iz nje, model o kom svako ima mišljenje i ono se menja u zavisnosti od trendova, ali jedno je sigurno – nikada neće biti potpuno out.


Hteli to ili ne, baš kao i maksi-suknja, baletanke su u toplijim mesecima nešto nezaobilazno i dizajnerima su posebno drage, pa gotovo uvek dobijaju svoje mesto u novim kolekcijama. A zahvaljujući Balensijagi odnedavno ih nose i muškarci!


Kako se baletanke nose u 2023. godini? Skoro kako god da zamislite! Mi vam dajemo nekoliko trendi ideja, koje smo primetili kod influenserki u poslednje vreme.

 

 

  • Uz farmerke i belu majicu

 


Ne možete da pogrešite ako baletanke kombinujete s klasičnom kombinacijom za svaki dan: farmerkama bilo kog kroja i dužine i običnom belom majicom kratkih rukava.


Ako želite da izgledate malo interesantnije, odaberite cipele efektne boje koja razbija monotoniju.

 

  • Uz mini-suknju

 

 

Ako postoji išta slađe od baletanki, to je spoj ove obuće sa mini-suknjom. Odaberite, kožnu, teksas, kariranu, plisiranu... Svaki model će se savršeno uklopiti!

 

  • Uz sokne

 

Tamara Kalinić na reviji brenda MIu Miufoto: Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Modna kuća Miu Miu predstavila je na prošlogodišnjoj reviji kolekciju za proleće i leto liniju baletanki koje su manekenke nosile u kombinaciji sa soknama. I to ne bilo kakvim!


Miu Miu preporučuje da se baletanke tokom jesenje sezone nose u spoju s rebrastim sportskim čarapama, kao sjajna zamena za niske čizme u kombinacijama sa kratkim suknjama, a ovaj trik je ubrzo preplavio društvene mreže.

 

  • Uz tregerice

 

 

Pantalone s tregerima ponovo su aktuelne, posebno modeli od džinsa, a one izgledaju nešto elegantnije ako umesto patika ponesete baletanke. One će svojom ženstvenošću postići moćan kontrast i napraviti ultrašik izgled!

 

  • Uz dužu suknju i džemper

 

 

Baletanke se obično vezuju za prolećnu sezonu i prelazno vreme, pa ako ne znate čime da upotpunite svoju kombinaciju džempera i slip suknje midi dužine, samo uskočite u ove ravne cipelice. Voilà – lagano, šik, a opet prikladno za april!