prste da poližete!

Bez trunke šećera, zdravi i dekorativni: Sočni MAFINI OD GRAŠKA gotovi za 20 minuta (RECEPT)

Kuvani grašak može da se iskoristi na mnogo načina, a malo je poznato da je on odlična osnova za mafine

Zeleni mafini od graška su sjajan izbor za doručak ili večerufoto: nelea33, Shutterstock

Ako želite da probate novi recept za mafine, obavezno pokušajte s ovim zelenim zalogajima koji se pripremaju vrlo lako!


Za njega vam neće biti potrebno nimalo šećera, kao ni belo pšenično brašno, a napravićete ih za tili čas. Trik je u bogatom ukusu graška, koji mafinima daje sasvim drugu dimenziju.

 

Sastojci:

 

  • 2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
  • 60 grama parmezana
  • 140 grama graška
  • 4 jajeta
  • 2 kašike mlevenih badema
  • 1 kašika integralnog brašna
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • 2-3 grančice svežeg peršuna

 

Priprema

  1. Skuvajte grašak i ostavite ga da se hladi.
  2. Umutite dobro jaja, pa im dodajte ulje.
  3. Ohlađen grašak dobro obradite u blenderu, pa ubacite u smesu.
  4. Dodajte sitno seckan parmezan, pa ubacite mlevene bademe, integralno brašno i prašak za pecivo.
  5. Na kraju pospite peršunom i sve dobro promešajte
  6. Poređajte korpice za pečenje po kalupu za mafine, pa sipajte smesu.
  7. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.