bilo je dovoljno

Da se pitao tata, naš glumac bi bio advokat: Onda mu je legenda srpskog filma rekla JEDNU REČENICU i sve se promenilo

Roditelji našeg popularnog glumca nisu želeli da se bavi tim poslom, ali onda su na scenu stupile naše dve velike zvezde. 

Glumci Stefan Radoniić i Luka Grbićfoto: Antonio Ahel/ATAImages

Naš mladi glumac Stefan Radonjić rođen je 1991. godine, a domaća publika upoznala ga je još kao srednjoškolca. Stefan se 2010. pojavio u seriji "Priđi bliže" i njegov lik Čukija mnogi su zavoleli.  

 

Kasnije smo imali prilike da ga gledamo u ostvarenjima Bićemo prvaci sveta, Dobra žena., seriji Sinđelići... Trenutno imamo prilike da ga gledamo u novoj seriji Zakopane tajne, koje je okupila dobar deo ekipe Igre sudbine. 

 

Sam Stefan je oduvek, još od malih nogu, želeo da postane glumac. Međutim, njegovi roditelji i nisu baš tako mislili. Oni su ga više zamišljali kao pravnika ili ekonomistu. 

 

Stefanu je prvo Anica Dobra rekla da je dobar glumacfoto: Antonio Ahel/ATAImages

No, uz pomoć dve glumačke veličine naše scene desio veliku zaokret. Prvo je prste umešala Anica Dobra. 

 

- Kada je serija ‘Priđi bliže’ počela se emitovanjem, Anica Dobra koja je naša porodična prijateljica, odgledala je nekoliko epizoda i bila je oduševljena mojom glumom. Došla je kod nas kući i počela da ubeđuje moje roditelje da upišem glumu - rekao je svojevremeno Radonjić. 

 

No, njegovom ocu se i nije svidela baš ta ideja. 

 

- Moj otac joj je rekao: "Radite šta hoćete, ali nemojte posle da mi kukate ako ne bude primljen. On je tvoja odgovornost". Međutim, Anica je bila uporna da me ohrabri i podrži. Položio sam prijemni i upisao glumu - seća se svog ulaza u ovu profesiju Radonjić. 

 

A onda je i Bora Todorović izgovorio jednu rečenicu koja je Stefana dodatno usmerila ka glumifoto: Damir Dervišagić

No, možda i ključnu ulogu je odigrao jedan od naših najvećih glumaca Bora Todorović. Uporni Stefanov tata se i njemu požalio kako sin želi da mu ide u glumce, 

 

- Moj otac je rekao Bori Todoroviću kako sam prolupao i hoću da idem na glumu, a tada je klasu primao Vladimir Jevtović kod koga je njegov sin Žika Tododrović diplomirao. Bora je došao kod nas, upoznao me i rekao mi da dobro glumim - kaže Radonjić. 

 

Posle tog razgovora sa Borom - Stefan više nije imao nikakve dilemefoto: Instagram / Stefan Radonjić

U jednom momentu, na studijama, Stefan je malo zapeo na fakultetu, ali onda ga je Todorović ohrabrio samo jednom rečenicom.  

 

- U drugoj godini sam imao jedan problem kada sam radio monolog Dostojevskog koji sam izabrao i koji je bio veoma težak i patetičan. Pozvao sam Boru da mi pomogne. Gledao je tekst i jede bademe. Pokušavao je da odglumi ali nije uspevao i iznervirao se. Rekao je: "Ovo ni ja ne mogu da odigram, a kamoli ti" - otkrio je Radonjić za „Telegraf“ šta mu je pomoglo da shvati da je gluma pravi put za njega.