GLUMAČKI GEN

Suprugu i brata mu dobro znate, a njega OBOŽAVATE: Znate li koji MLADI GLUMAC je potomak Branislava Cige Jerinića?

Legendarni glumac Branislav Ciga Jerinić rođen je na današnji dan pre .91 godinu

foto: Youtube Printskrin / Branislav Ciga Jerinić

Branislav Ciga Jerinić je bio čuveni srpski glumac i doajen srpskog glumišta. Rodio se u Kragujevcu, gde je otpočeo svoje školovanje i gde je završio i srednju školu.

 

Nakon završene gimnazije odlučuje da upiše Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, u klasi profesora Raše Plaovića.

 

Diplomirao je 1954. godine, da bi odmah potom postao član Narodnog pozorišta u Beogradu, kojem je ostao veran do kraja, iako je igrao i u „Ateljeu 212”, „Zvezdara teatru” i na drugim beogradskim scenama.

 

 

Branislav je iza sebe ostavio više stotina značajnih uloga, a proslavio se u televizijskim dramama i serijama, kao i u filmovima: „Marš na Drinu”, „Bokseri idu u raj”, „Planina gneva”, „Savamala”, „Lazar” i drugim.

 

Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima su i Nagrada „Raša Plaović”, Statueta „Joakim Vujić”, Sterijina nagrada i druge.

 

Branislava smo gledali u kultnim srpskim serijama i filmovimafoto: Promo

I nakon njegove smrti serije u kojima je glumio nastavljaju da žive. Iza njega, osim sjajnih uloga, ostali su i potomci, rođaci, koji su takođe nasledili gen za glumu od Jerinića.

 

Osim Branislava, porodica Jerinić može da se pohvali sa još dva značajna imena, dva veoma poznata lica, na domaćoj glumačkoj sceni. U pitanju je naš glumac Branko Jerinić i njegov sin Pavle Jerinić. Osim njih, tu je i njegova supruga, naša poznata glumica, Branka Jerinić.

 

Branko Jerinić je otac Pavla Jerinića poznatijeg kao Matija iz Igre sudbinefoto: Youtube Printscreen

 

Branko Jerinić je kao i Branislav rođen u Kragujevcu, gde se školovao, a potom je upisao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

 

Izgleda da se gen za glumu u ovoj porodici prenosi sa kolena na koleno, pa je nakon što je odrastao i Brankov sin, Pavle Jerinić krenuo glumačkim stopama.

 

Pavle potiče iz velike glumačke porodice foto: Youtube Printscreen

 

Njega je publika zavolela u seriji "Igra sudbine", kao čuvenog Matiju Grbića, a danas je deo i drugih velikih projekata. 

 

Osim što glumi u „Igre sudbine“, Pavle je imao manje uloge u serijama „Pare ili život“, „Greh njene majke“, „Bićemo prvaci sveta“ i drugim, a takođe ostvario je i veliki broj uloga u Narodnom pozorištu, „Boško buha, kao i u Zvezdara teatru.

 

Veliki je miljenik žena.