Posni čupavci se lako pripremaju, a mnogi kažu da su i ukusniji od mrsne varijante.
Za sve ljubitelje kokosa, čupavci spadaju u omiljene kolače, čiji ih ukus vraća u detinjstvo.
Budući da je vreme posta, odlučili smo da vam danas predstavimo recept za posne čupavce, koji su prema rečima mnogih, još sočniji i ukusniji od mrsnih.
Sastojci:
- 150 gr kokosa
- 300 gr brašna
- 175 gr šećera
- 70 gr ulja
- 180 gr vode
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml vode
- 150 gr šećera - za fil
- 100 gr posne čokolade
- 2 kašike kakaoa
- 200 gr posnog margarina
Priprema:
Pre nego što krenete da spremate svoj omiljeni dezert, uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Pomešati brašno, šećer, ulje, vodu i prašak za pecivo, pa sve umutiti žicom i ostaviti da odstoji dok se rerna ne zagreje.
Smesu staviti u manji pleh i peći oko 30 minuta u rerni na 180 stepeni.
Kada se ispeče,ostaviti da se ohladi.
Onda počnite da spremate fil tako što ćete pomešati šećer i vodu, a kad provri dodati margarin, čokoladu, kakao i mešati dok se ne otope i sjedine.
Isecite koru tj. biskvit na kocke, pa svaku kocku umakati u fil, pa u kokos i slagati na tacnu.