Pikantno i veoma kalorično jelo idealno za sve prilike
Ako su vam dosadila tradicionalna kuvana jela i želite nešto čime ćete impresionirati goste, ali i članove porodice napravite ovo gurmansko jelo i ne brinite - niko vam neće naći zamerku.
Za ovaj recept pokušajte da nađete domaće suve mlince, koje ćete kratko spustiti u ključalu vodu.
Ovo jelo je veoma izdašno zbog čega je savršeno za proslave, rođendane, velike porodične ručkove.
Potrebno je:
- 500 g svinjske butkice
- 250 g mlinaca
- 1 l vode
- 2 kašike kajmaka
- 250 ml pavlake za kuvanje
- po ukusu so
- po ukusu mleveni crni biber
- 300 g kačkavalja
Priprema:
Butkicu obarite u vodi, a zatim je isecite na kocke. U dublji sud nalijte 1 litar vode, dodajte so i mleveni crni biber po ukusu i zagrejte.
Zatim dodajte 2 kašike kajmaka i 250 ml pavlake za kuvanje. Dodajte butkicu i mlince koje ste prethodno izlomili na sitnije komade.
Kuvajte na tihoj vatri dok mlinci ne omekšaju. Nakon toga sve prespite u zemljanu posudu, od gore narendajte kačkavalj, stavite u hladnu rernu i zapecite na 200 stepeni oko 30 minuta.
Nakon toga izvadite i poslužite. Kada gosti probaju neće moći da sakriju oduševljenje, a i vaša jača polovina će uživati, pa će i svekrva biti ponosna na vas.