prste da poližeš

Zbog ovog jela SVEKRVA će vas OBOŽAVATI: Najbolji recept za MLINCE sa butkicom - sve zapečeno u rerni

Pikantno i veoma kalorično jelo idealno za sve prilike 

foto: Shutterstock / Zerorale

Ako su vam dosadila tradicionalna kuvana jela i želite nešto čime ćete impresionirati goste, ali i članove porodice napravite ovo gurmansko jelo i ne brinite - niko vam neće naći zamerku. 

 

Za ovaj recept pokušajte da nađete domaće suve mlince, koje ćete kratko spustiti u ključalu vodu.

 

Ovo jelo je veoma izdašno zbog čega je savršeno za proslave, rođendane, velike porodične ručkove. 

 

 

Potrebno je:

 

  • 500 g svinjske butkice
  • 250 g mlinaca
  • 1 l vode
  • 2 kašike kajmaka
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • po ukusu so
  • po ukusu mleveni crni biber
  • 300 g kačkavalja

 

Najukusniji mlinci sa butkicom zapečeni u rernifoto: Shuttestock / Veronika Kovalenko

Priprema:

 

Butkicu obarite u vodi, a zatim je isecite na kocke. U dublji sud nalijte 1 litar vode, dodajte so i mleveni crni biber po ukusu i zagrejte.

 

Zatim dodajte 2 kašike kajmaka i 250 ml pavlake za kuvanje. Dodajte butkicu i mlince koje ste prethodno izlomili na sitnije komade.

 

Kuvajte na tihoj vatri dok mlinci ne omekšaju. Nakon toga sve prespite u zemljanu posudu, od gore narendajte kačkavalj, stavite u hladnu rernu i zapecite na 200 stepeni oko 30 minuta.

 

Nakon toga izvadite i poslužite. Kada gosti probaju neće moći da sakriju oduševljenje, a i vaša jača polovina će uživati, pa će i svekrva biti ponosna na vas.