Jedno od najlepših starinskih jela sada ima novu verziju, ali ništa manje jednostavnu i ukusnu
Proja je jelo koje se od davnina nalazilo na trpezama srpskih domaćica. Najčešće se pravi sa sirom i od kukuruznog brašna, a sada su sve češće i njene varijacije, pa se u nju dodaju i šunka, ajvar, paprika i tome slično.
Ukoliko volite proju, a želite da isprobate i nešto drugačiji ukus onda će vam se ovaj recept sigurno dopasti.
Evo kako da napravite projice od kukuruznog brašna i spanaća za samo 15, 20 minuta.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 2 dl jogurta
- 130 ml ulja
- 1 šolja od 2 dl kukuruznog brašna
- 1 šolja od 2 dl pšeničnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 g svežeg kravljeg sira
- 150 g poparenog spanaća
- susam
Priprema:
Umutiti jaja, pa im dodati jogurt, ulje, kukuruzno i pšenično brašno, prašak za pecivo, usitnjen sir, iseckan poparen spanać i soli po ukusu. Smesu ostaviti da odstoji 10-ak minuta, pa izliti u pripremljene kalupe za mafine (napuniti do 2/3). Posuti susamom i peći 15-20 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni C.