za wow efekat

Klasično, romantično, VALENTINO! Trenč mantil Jelene Đoković zbog kog ćete uzdahnuti (nekoliko puta)

Ako vam se dopadaju trenč mantili za prelazno vreme, model koji je odabrala Jelena Đoković će vas oduševiti

Jelena Đokovićfoto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Jelena Đoković, direktorka Fondacije "Novak Đoković" i supruga našeg proslavljenog tenisera Novaka Đokovića, oduvek je bila poznata po izuzetnom odevnom stilu.


Nije tajna da se njenom ličnom ukusu divila i urednica magazina Vogue Ana Vintur, s kojom ima lep odnos, a u mnogo navrata Jelena je bila među najbolje odevenima na crvenom tepihu i glamuroznim gala večerima koje okupljaju svetske zvezde.


Gospođa Đoković neguje uglavnom sveden i poslovni stil, bez previše boja i dezena, ali uvek njene modne kombinacije imaju poneki statement detalj koji je izdvaja iz mase.


U skladu sa svojim klasičnim modnim ukusom, Jelena je sada podelila fotografiju za koju je pozirala u nekrunisanom kralju vanvremenske mode – trenč mantilu. Ipak, ne bilo kakvom!

 


Reč je o mantilu koji pada malo ispod kolena i napravljen je od mešavine pamuka i gabardina, izdržljive vune od kepera koja se često koristi u izradi odela, uniformi, vetrovki... Model koji nosi Jelena nazvan je Butterfly ("Leptir") i ima jasnu romantičnu crtu zahvaljujući vezenim detaljima i rupičastom dizajnu i talasima na porubima.

 

U pitanju je vrlo šik mantil A-kroja, koji dodatno naglašava struk zahvaljujući jednostavnom pojasu, a Jelena ga je kombinovala sa nude lakovanim salonkama.

 


Izbor Novakove supruge bio je model brenda RED Valentino, koji je u vlasništvu čuvene modne kuće Valentino, a u pitanju je pristupačna i savremena linija nazvana RED po akronimu za "romantična ekcentrična haljina" (Romantic Eccentric Dress – RED).

 

Uglavnom su tu komadi od tila, čipke, veza, sa mašnama, a kolekcije čine prepoznatljivi komadi sa romantičnom stilizacijom.

 


Klasični trenč mantili su večno trendi komadi koji se lako uklapaju u sve stilove i kombinacije. Želeli da ih nosite s patikama, baletankama, ravnim čizmama ili salonkama, možete biti sigurni da nećete promašiti i da ćete ostaviti sjajan utisak, uz nezaobilazan šik izgled.


Ovakvi mantili potiču još iz treće decenije 19. veka, kada su slični komadi bili deo oficirske vojne uniforme, ali forma u kojoj ga vidimo danas ustanovljena je tokom Prvog svetskog rata.

 

Klasični trend mantil je uvek u modifoto: garetsworkshop/Shutterstock

Decenije su prolazile, trenč je počeo na mala vrata da ulazi u svakodnevni stil, a najveću popularnost doživeo je nakon što ga je Hamfri Bogart poneo u filmu "Kazablanka".


Što se tiče ženske mode, on je paralelno postepeno ulazio i u nju, a dok se Meril Strip u "Krameru protiv Kramera" pojavila u jednom dugačkom modelu već je bio pravi modni hit.