strahuje za egzistenciju

Razuzdani princ Endru ostaje bez ičega? Jedan potez kralja Čarlsa III mogao bi da izazove BURU u kraljevskoj porodici

Nakon incidenta koji je dospeo u javnost, rođeni brat kralja Čarlsa III povukao se iz javnosti 

foto: EPA / OLIVIER HOSLET

Princ Endru je zbog sekusalnog skandala odstupio sa kraljevskih dužnosti, a neposredno pre smrti kraljice Elizabete II, kralj Čarls III je stavio do znanja da se njegov brat više neće pojavljivati u javnosti. 

 

Vojvoda od Jorka, princ Endrju (63) strahuje da bi mogao da izgubi svoj luksuzni dom u Vindzoru ako njegov brat, kralj Čarls III (74) odluči da prekine da ga finansira.

 

Endru nema dovoljno novca da pokrije troškove održavanja ogromne imovine Kraljevske lože, a rekao je poznanicima da će možda morati da se iseli do septembra - piše Sandej tajms.

 

 

Najstariji od kraljevske braće povukao se iz javnog života 2019. godine nakon katastrofalnog intervjua za Bi-Bi-Si-jev Njuznajt tokom kojeg su ga ispitivali o prijateljstvu sa pokojnim milijarderom i pedofilom Džefrijem Epstajnom.

 

Endru je dobio oko 249.000 funti godišnje od svoje majke do njene smrti u septembru, a budžet će se promeniti sa Čarlsovim krunisanjem. Članovi kraljevske porodice su obavešteni da će on napraviti "rezove" i da zbog toga mogu očekivati manje novca.

 

Ako mu kralj Čarls III ukine finansiranje princ Endru bi mogao da bankrotira?foto: EPA/WILL OLIVER

 

Ovo će važiti i za Endrua, čiji je jedini poznati godišnji prihod skromna penzija Kraljevske mornarice.

 

- Nije zvanično izbačen, ali se očekuje da neće moći da priušti održavanje tolike kuće - rekao je jedan izvor.

 

- Rečeno im je da će im subvencija, od vitalnog značaja za održavanje Kraljevske lože, biti smanjena u aprilu - otkrio je prijatelj blizak porodici za Dejli mejl.