kupovni ne može da mu priđe

Zasitan namaz koji ćete jesti za doručak, ručak i večeru: Najbolji recept za DOMAĆI HUMUS gotov za 15 minuta

Ovaj vegetarijanski namaz obožavaju i najveći ljubitelji mesa, jer je jednostavno fantastičan.

Iako je humus savršen za sve ljude koji poste ili jedu vegetarijansku ishranu, vole ga svi.foto: Shutterstock/etorres

Najjednostavniji izbor za doručak ili večeru jeste parče omiljenog namaza uz salatu ili jaja.

 

Osim što može da vam potraje nekoliko dana te ne morate da razmišljate stalno o obrocima, uvek je bolja i ukusnija varijanta ukoliko se odlučite da omiljeni namaz napravite kod kuće.

 

Ovog puta vam pomažemo da napravite humus, namaz od leblebija, koji je pre svega zdrav, pun proteina, a potom i preukusan izbor koji će voleti svi ukućani.

 

Sastojci: 

 

  • 2 čena belog luka
  • 1 konzerva leblebija, ne bacajte vodu
  • 4 kašike limunovog soka
  • 2 kašike tahinija
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • biber po ukusu

 

Priprema:

 

Usitnite beli luk u blenderu, a potom sipajte leblebije i ostavite jednu kašiku za ukrašavanje.

 

Dodajte i tečnost iz konzerve, pa limunov sok, tahini i so u blender.

 

Mešajte dok smesa ne postane kremasta i kompaktna.

 

Prebacite smesu u činiju, pa odozgo malo stavite maslinovog ulja i biber te ukrasite leblebijom.