Ovaj vegetarijanski namaz obožavaju i najveći ljubitelji mesa, jer je jednostavno fantastičan.
Najjednostavniji izbor za doručak ili večeru jeste parče omiljenog namaza uz salatu ili jaja.
Osim što može da vam potraje nekoliko dana te ne morate da razmišljate stalno o obrocima, uvek je bolja i ukusnija varijanta ukoliko se odlučite da omiljeni namaz napravite kod kuće.
Ovog puta vam pomažemo da napravite humus, namaz od leblebija, koji je pre svega zdrav, pun proteina, a potom i preukusan izbor koji će voleti svi ukućani.
Sastojci:
- 2 čena belog luka
- 1 konzerva leblebija, ne bacajte vodu
- 4 kašike limunovog soka
- 2 kašike tahinija
- 1 kašičica soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- biber po ukusu
Priprema:
Usitnite beli luk u blenderu, a potom sipajte leblebije i ostavite jednu kašiku za ukrašavanje.
Dodajte i tečnost iz konzerve, pa limunov sok, tahini i so u blender.
Mešajte dok smesa ne postane kremasta i kompaktna.
Prebacite smesu u činiju, pa odozgo malo stavite maslinovog ulja i biber te ukrasite leblebijom.