gotovi za tili čas

SOČNI MAFINI bez brašna i šećera: Zdrav slatkiš koji ćete umutiti za 5 minuta (RECEPT)

Kako napraviti slasne domaće mafine bez sastojaka zbog kojih ih obično izbegavamo, poput brašna i šećera?

foto: Danny Schwarz/shutterstock

 

Slatki mafini spadaju u omiljene domaće kolače jer je s njima nemoguće omanuti, pripremaju se vrlo brzo i uz minimum sastojaka, a njihov ukus je božanstven u baš svakoj kombinaciji.

 

Ipak, neretko odlučimo da ih se odreknemo jer obiluju belim brašnom i šećerom, ali to uopšte ne mora da bude slučaj!

 

Sastojci:

 

  • 2 velike banane
  • 1 velika jabuka
  • 2 jajeta
  • 80 grama samlevenih ovsenih pahuljica
  • 70 grama mlevenog lanenog semena
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • 30 grama mlevenih oraha
  • 60 mililitara ulja
  • prstohvat soli
  • cimet po ukusu
  • zrna nara po ukusu
  • šaka borovnica

 

Priprema


Dobro ispasirajte banane, pa im dodajte jaja.


Ubacite mlevene ovsene pahuljice, orahe i laneno seme, promešajte, pa dodajte i rendanu jabuku. U sve sipajte prašak za pecivo, pa dodajte ulje, cimet i prstohvat soli.


Sipajte zrna nara po ukusu, idealno pet kašika, i borovnice.


Sipajte u korpice, u kalup za mafine, pa pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.