iznenada

Kao i njena majka, skončala je nasred ulice: Glumica koju je Jugoslavija OBOŽAVALA imala je tragičan kraj

Baš kad je trebalo da se vrati ulozi koja joj je donela veliku slavu širom Balkana, jedna od omiljenih regionalnih glumica mlada je preminula

foto: Youtube Printscreen

Dok se publika u svim zemljama regiona radovala novom nastavku serijala "Žikina dinastija", u kojoj je trebalo ponovo da gledamo Rialdu Kadrić i Vladimira Petrovića kao Mariju i Bobu, 25. januara 2021. stigla je tužna vest iz Grčke – Rialda je iznenada preminula.


Proslavljena glumica, koja se odavno povukla iz ovog posla, preminula je u Atini 25. januara 2021. godine nakon srčanog udara, u 57. godini. Baš kao i njena majka, koja je preminula na ulici jednog hladnog januarskog dana, o čemu je Rialda ranije pričala u jednoj emisiji.


Tog 16. januara 1991. godine moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu, rat u Jugoslaviji se širio, i rešila sam da ostanem u Londonu i počnem neki novi život ― ispričala je glumica.

 

Vladimir Petrović i Rialda Kadrić u filmu "Lude godine"foto: YouTube/Printscreen

Ona je, inače, ostvarila skoro 20 uloga tokom karijere, a poslednja je bila 1990. godine, u filmu "Čudna noć". Kao dete je bila članica Dramske sekcije Radio Beograda, sa 13 godina je zabeležila prvu ulogu na filmu, a upisala je studije svetske književnosti na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.


Dok je studirala, putovala je i otišla u London kako bi usavršila engleski jezik, a u ovom gradu ju je zatekla vest o ratu u njenoj domovini.

 

Vladimir Petrović i Rialda Kadrić u filmu "Lude godine"foto: Youtube Printscreen

Nakon što se preselila u Englesku iz rodnog Beograda, Rialda Kadrić godinama je radila kao psihoterapeut. Ona je istakla i da se uvek osećala samo kao Jugoslovenka, budući da potiče iz mešovite porodice.


Prvo pitanje koje postavljaju sada u vreme raspada Jugoslavije je koje ste nacionalnosti. Dozvolite da vam predstavim svoje korene, moj deda bio je Rus, majka Srpkinja, a otac musliman, odrasla sam u Srbiji – istakla je Rialda i dodala da je isti slučaj i sa njenim suprugom.

 

Rialda Kadrić retko se pojavljivala u domaćoj javnosti posle rata u Jugoslavijifoto: Youtube Printscreen

Udata sam za čoveka koji ima srpske, mađarske, hrvatske i jevrejske korene, sebe predstavlja kao osobu koja je budala jer sebe još smatra Jugoslovenom – ispričala je ona jednom u emisiji "Balkanskom ulicom".