korak po korak

MEKE KAO PENA, a ne čekate da narastu! DOMAĆE KIFLICE savršene kad nemate ideju za doručak, večeru, brzo posluženje...

Kako napraviti najukusnije i vazdušaste slatke ili slane kiflice? Sve što vam je potrebno jeste dobar recept – čak ni mnogo vremena niti sastojaka!

Najbrži recept za domaće kiflice iznenađujuće je jednostavan!foto: Vesna Markovic/Shutterstock

Domaće kiflice – bile one slatke i filovane džemom ili kremom ili slane i prepune sira, ajvara ili spanaća – uvek su dobro rešenje!

 

Ovo ukusno i zasitno domaće pecivo odlična je ideja za brzi doručak ili večeru, za užinu koju možete poneti na posao ili kao posluženje za goste. Međutim, za njegovu pripremu ne morate da odvojite mnogo vremena, čak ni da čekate da testo naraste!

 

Sve što je potrebno jeste da pratite ovo uputstvo, korak po korak!

 

Sastojci:

 

 

  • pola kilograma brašna
  • 20 grama kvasca
  • 50 ml ulja
  • 250 ml tople vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • margarin
  • susam po ukusu

 

Kiflice možete premazati i umućenim žumancetom, ako imate vremenafoto: Andrija Ivanovic/Shutterstock

Priprema

 

 

  • U velikoj čini izdrobite kvasac, pa mu dodajte šećer i malo mlake vode i sve dobro razmutite. Sipajte i malo ulja i 1 kašičicu brašna, pa mešajte i postepeno dodajte ostatak brašna i so.
  • Mesite dok ne dobijete glatko testo.
  • Razvucite ga don ne dobijete krug debljine oko 3 milimetra, pa isecite na 16 trouglica.
  • Svaki filujte po želji i urolajte u kiflice.
  • Otopite margarin, pa premažite njim kiflice i pospite susamom po ukusu.
  • Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C .