kratak, ali nezaboravan brak

"Život posvećujem tome da budem NJEGOVA ŽENA": Dok se svet gnušao Majkla Džeksona, Elvisova ćerka ga je LUDO VOLELA

Kratak brak Lise Mari Prisli i Majkla Džeksona do danas je ostao prava enigma, a ona je do samo kraja ponavljala da je u pitanju bila ljubav

Lisa Mari Prisli i Majkl Džekson venčali su se 1994. godinefoto: KIM KULISH / AFP / Profimedia

Prema pisanju američkih medija, pevačica Lisa Mari Prisli, jedina ćerka pokojnog Elvisa Prislija i Prisile Prisli, preminula je u četvrtak u 55. godini, nekoliko časova nakon što je hospitalizovana zbog srčanog zastoja, potvrdila je njena majka.


Prisila Prisli i porodica Prisli su šokirani i očajni zbog tragične smrti njihove voljene Lise Mari – navedeno je u zvaničnom saopštenju. – Oni su duboko zahvalni svima na podršci, ljubavi i molitvama i mole za privatnost u ovom teškom trenutku.


Poznata pevačica postala je majka četiri puta: s američkim muzičarem Denijem Kiom dobila je ćerku Rajli i sina Bendžamina, a potom s gitaristom i muzičkim producentom Majklom Lokvudom bliznakinje Harper i Finli.


Pored još nekoliko veza, Lisa Mari udavala se četiri puta – za Denija Kija, glumca Nikolasa Kejdža i Majkla Lokvuda i, najpoznatijeg od svih, Majkla Džeksona.

 

Lisa Mari Prisli i Majkl Džekson zvanično su bili u braku do leta 1996. godinefoto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Njen kratak brak sa Džeksonom posebno je privlačio pažnju sredinom devedesetih, a malo je poznato da su se kralj popa i ćerka kralja rokenrola sreli još sedamdesetih, na jednom koncertu u Las Vegasu. Ona je tada bila tek devojčica, a zvanično su se upoznali skoro dve decenije kasnije, na zajedničkoj večeri s prijateljem u Los Anđelesu. U tom trenutku, Lisa Mari bila je u braku s Denijem Kiom, a vrlo brzo su se Majkl i ona sprijateljili.

 

Često su razgovarali telefonom, a Lisa Mari Prisli bila je Džeksonu velika podrška. To je ostala i kada je on 1993. optužen za seksualno zlostavljanje 13-godišnjeg Džordana Čendlera, što je pevač negirao. Tada se Majkl Džekson obratio Lisi Mari za podršku tokom istrage i zaprosio ju je telefonom nedugo potom.

Nakon što je u januaru 1994. postigao nagodbu sa Čendlerovom porodicom, njegova romansa sa ćerkom Elvisa Prislija se zahuktala, a ona se u maju zvanično rastala od muža. Potom se odmah sa Džeksonom uputila u Vegas, pa na Floridu, a zatim i u Dominikansku Republiku, gde su se venčali samo 20 dana nakon što je ona potpisala dokumente za razvod.

 

Lisa Mari Presli i Majkl Džekson bili su u kratkom i zapaženom brakufoto: JACQUES SOFFER / AFP / Profimedia

Moj venčano ime je gospođa Lisa Mari Prisli-Džekson. Moje venčanje s Majklom Džeksonom dogodilo se na privatnoj ceremoniji van Sjedinjenih Država pre nekoliko nedelja – izjavila je ona kasnije za medije.


Iako su svi bili šokirani i verovali da je u pitanju marketinški trik, Prislijeva je isticala da je u pitanju prava ljubav.


Jako sam zaljubljena u Majkla. Svoj život posvećujem tome da budem njegova žena. Razumem ga i podržavam. Oboje se radujemo građenju porodice – istakla je Lisa Mari.


Usledilo je šepurenje ljubavlju: mladenci su uskoro bili svuda, bili su nerazdvojni i često se grlili i ljubili u javnosti. Međutim, iza zatvorenih vrata nije bilo idilično – u tom trenutku Lisa Mari Prisli se borila protiv zavisnosti od lekova protiv bolova, koje je počela da dobija deceniju ranije nakon opekotina koje je zadobila u požaru na snimanju jedne reklame.

 

Mnogi su verovali da je brak Majkla Džeksona sa Elvisovom ćerkom marketinški trikfoto: c51 / Zuma Press / Profimedia

Brak je potrajao do decembra 1995. godine, kada je Lisa Mari podnela zahtev za razvod, a zvanično su se razveli u avgustu 1996.


Ona kasnije nije mnogo pričala o svom odnosu sa Džeksonom, koji je ostao prijateljski i posle okončanja braka. Ipak, u intervjuu koji je dala Opri, ona je otvorila dušu i osvrnula se na trenutak kada je saznala da je Majkl Džekson umro.


Kako je ispričala, ona je čitavog tog dana iz neobjašnjivog razloga plakala.

 

Bukvalno sam seckala hranu, večerala i plakala – rekla je ona.


Potom je otišla u krevet i rešila da gleda televiziju kako bi se oraspoložila, a sat vremena kasnije glumac Džon Travolta joj je poslao poruku da je njen bivši suprug mrtav.


Bila sam na podu – priznala je Lisa Mari.

Ona je ispričala i da je u pitanju bio pravi brak, uprkos svemu što javnost veruje, kao i da Majkl Džekson jeste bio svojevrsni manipulator kada je reč o medijima.


– Tako je odgajan. Postao je vrlo dobar u tome. Uvek sam bila zbunjena i mislila da manipulacija znači da me nije voleo. Ali sada to bolje razumem. Manipulacija je bila njegova taktika da bi preživeo – verovala je ona.

Kako je tada istakla, sva ogorčenost zbog njihovog neuspelog braka izašla je iz nje onog trenutka kada je saznala da je Majkl Džekson preminuo.