Kada dobije višak kilograma pevačica Jovana Tipšin primeni jedno pravilo i reši problem za tili čas
Pevačica Jovana Tipšin godinama je na javnoj sceni. Posao kojim se bavi zahteva da izgleda odlično, a super liniju nije baš uvek lako održati.
Ako se malo prepusti gastronomskim uživanjima i nabaci neki kilogram viška Jovana se podvrgne jednoj vrsti dijete i tako se reši masnoća nakupljeni u telu.
Jednom prilikom pevačica je za domaće medije otkrila tajnu svoje savršene linije.
- Volim da postim. Osim Vaskršnjeg posta, godinama postim svake srede i petka. Kad imam nastupe tokom velikog posta, na bini se osećam kao da letim iako sam pre toga danima jela samo hranu spremljenu 'na vodi'. Ma puna sam energije! A da sam jela meso, sigurna sam da bih stalno bila umorna. Zato su na mom meniju uglavnom voće, žitarice, čorbice, pečurke... - rekla je ona jednom prilikom.
Iako se često može čuti da u mršavljenju mogu pomoći i neki specijalni režimi ishrane Jovana kaže da nije pobornik dijeta:
- Nisam pobornik dijeta i izgladnjivanja. Ne bih ni u ludilu mogla po ceo dan da jedem samo salatu ili voće jer tako mogu da upropastim zdravlje, a ono mi je najbitnije. Zato svima savetujem da poste! Osim što ćete smršati, mnogo bolje ćete se osećati.
Pevačica se osvrnula i na to da li trenira i kako održava svoju figuru.
- Veoma je bitno da ne budemo statični. Fizička aktivnost je obavezna! Zato redovno treniram, volim da idem i na bazen i u saunu. Dok plivam, aktiviram ceo organizam i zatežem mišiće, a sauna je dobra da izbacim toksine. Žao mi je kada nekad zbog posla propustim plivanje. Inače, četiri-pet puta nedeljno idem na bazen, a kada sam kod kuće, vozim sobni bicikl", objasnila je Jovana Tipšin za "Hit".
Pevačica je objasnila i kako izgleda njen dnevni jelovnik.
Doručak joj se sastoji od smrznutog povrća, borovnica, jagoda, malina i kupina, od kojih napravi voćni miks u koji ubaci žitarice.
Za ručak voli da pojede kuvano, čorbicu od povrća ili kuvani kupus.
Za večeru, poznata pevačica najčeše bira kakao, koji priprema sa pirinčanim ili bademovim mlekom, koji pije nakon pečuraka na žaru.