recept

Tope se u ustima, a gotove za pola sata: Pahuljaste kiflice kakve su spremale naše bake i zbog kojih ćete zaobići pekaru

Osvojiće vas lakoćom spremanja i nestvarnim ukusom.

foto: Bojan Pavlukovic/Shutterstock

Kiflice nas uvek podsete na detinjstvo i bake koje su imale originalne recepte za ove mekane, slatke i neprevaziđene zalogaje.

 

Pahuljaste kiflice će vas osvojiti i zbog načina pripreme koji traje svega 20 minuta, pa će vaša deca zasigurno uživati u ovoj brzoj i preukusnoj poslastici.

Sastojci:

 

  • 200 gr maslaca, margarina ili masti 
  • 2 kašike šećera
  • 1 jaje
  • 200 ml jogurta
  • 10 gr ili jedna kesica praška za pecivo
  • 500 gr mekog brašna + prstohvat, dva

 

Priprema:

 

Umutite maslac i šećer, pa u smesu dodajte jaje, jogurt i prašak za pecivo, pa opet mutite.

 

Zatim dodajte malo brašna i ponovo mutite dok se sve ne sjedini i dodajte brašno sve dok ne dobijete testo spremno za mešnju. Dobijeno testo podelite na tri loptice. Svaku lopticu razvucite u krug i isecite na trouglove. 

 

foto: Viktory Panchenko/Shutterstock

Na svaki trougao stavite pekmez, pa prebacite testo preko pekmeza i pritisnite kako se ne bi otvorilo. Rernu zagrejte na 180 stepeni, pecite oko 15 minuta, važno je da znate da moraju ostati svetle. Potom mlake uvaljajate u šećer u prahu.

 

Prijatno!