Pevačica je vodila bitku sa viškom kilograma iz koje je izašla kao pobednik
Ana Bekuta, vlasnica jednog od najlepših vokala na našoj estradi, vodila je svojevremeno, pre oko tri godine borbu sa kilažom. Pevačica nije krila da je tada imala malo više kilograma nego što je želela, ali njena jaka volja i disciplina su joj pomogli da taj problem reši prilično brzo.
- Rešila sam da se uhvatim u koštac sa kilogramima - u najvećoj meri, iz zdravstvenih razloga. Primetila sam da teže dišem, da me guše kilogrami - ispričala je Ana za Blic Ženu.
Kako je rekla, pre dijete imala je i povišen holesterol i hipertenziju, ali jednostavno od dosta obaveza nije imala vremena da ozbiljnije pozabavi sa svojom figurom.
- Radovalo me je to što publika meni nije zamerala višak. A ja nisam patila zbog toga, prosto nisam imala ni vremena da se na taj način obraćam sebi u ogledalu jer bilo je mnogo posla. A ni porodica nije sugerisala da treba da oslabim jer sam ja "svojim najbližima uvek lepa" - objašnjava Ana.
Međutim, onda je rešila da se striktno pridržava dijete, koju je priprmelila dijetetičar Jovana Srejić Ferluga, i rezultati su bili više nego očigledni.
DAN 1
Doručak: musli.
Ručak: piletina sa kelerabom.
Večera: krem supa od kukuruza i 2 ražana dvopeka.
DAN 2
Doručak: parfe od jogurta sa borovnicama i ovsenim pahuljicama.
Užina: nekoliko kolutova ananasa.
Ručak: 200 g dinstana boranije i 150 g ispečenog pilećeg belog mesa.
Užina: 2 kivija, 20 g badema, šolja jogurta.
Večera: potaž od bundeve i šargarepe i 3 ražana dvopeka.
DAN 3
Doručak: čia puding sa borovnicom i kokosom.
Užina: 2 kivija.
Ručak: ćuspajz od šargarepe.
Užina: 2 kivija, 20 g badema.
Večera: 2 porcije potaža od karfiola i brokolija.
DAN 4
Doručak: ovsena kaša sa voćem i jezgrastim voćem.
Užina: 2 kivija, 20 g badema, šolja jogurta.
Ručak: zimska salata i 200 g grilovanog pilećeg belog mesa.
Užina: kivi, 20 g badema, šolja jogurta.
Večera: 2 porcije potaža od tikvica. i 3 ražana dvopeka.
DAN 5
Doručak: musli.
Užina: 2 kivija i 20 g badema.
Ručak: piletina sa kupusom.
Užina: krastavac.
Večera: 2 porcije potaža od spanaća.
TAJNI SASTOJCI
Tajni sastojak je maslinovo ulje, pošto je Ana obroke pripremala samo na njemu. Takođe, uz biber je koristila i kurkuma.