prste da poližeš

Nepravedno zapostavljena kraljica trpeze: Prelivene mantije po POSNOM receptu koji će vas OPITI ukusom i mirisom

Ako volite mantije, ovo će biti vaš novi omiljeni recept.

foto: Green Mountain Montenegro/Shutterstock

Vreme je posta, pa se čini da je izbor hrane ograničen, međutim, kada se malo više zaintersujete, shvatićete da i ako postite, možte uživati u omiljenim jelima, koja su samo malo izmenjena.

 

Prelivene mantije su večno omiljen ukus koji većina obožava, a ovaj stari recept će vas oduševiti.

Sastojci:

 

  • testo za pitu,
  • ulje,
  • origano,
  • beli luk,
  • maslinovo ulje,
  • biljna pavlaka bez kazeina

 

Priprema:

 

Razvucite testo kao za pitu i poprskajte uljem, pa umotajte prazne mantije bez fila. Isecite ih na sitne parčiće i poređajte u tepsiju.

 

Pospite ih origanom, belim lukom i maslinovim uljem kako bi dobile neprevaziđen, čaroban ukus. Kad ih ispečete, zalijte ih biljnom pavlakom i uživajte u jelu!