tope se u ustima

Bez pečenja i bez muke: Čokoladne bombice sa rumom gotove za 15 minuta – i za posnu i za mrsnu slavu (RECEPT)

Sitni slavski kolači koji se pripremaju na brzinu, a imaju očaravajući ukus savršen su dezert na trpezi.

foto: Natalia Hanin/Shutterstock

Kada je reč o sitnim kolačima za slavu, bombice su neprevaziđene: postoji mnogo recepata za brze varijante slatkih loptica koji se ne peku, a ukusom prevazilaze i najsloženije slavsko posluženje.


Spoj čokolade i ruma uvek je odlično rešenje za slatkiše, a ovaj kolač možete pripremiti i u mrsnoj i posnoj varijanti – samo zamenite čokoladu i margazin posnim verzijama!

 

Sastojci:

 

 

  • 100 grama crne čokolade
  • 250 grama mlevenog keksa
  • 250 grama šećera u prahu
  • 250 grama margarina (na sobnoj temperaturi)
  • 100 grama mlevenih oraha
  • 2 kašike ruma
  • 100 grama suvog grožđa

 

Priprema


Dobro umutite margarin sa šećerom u prahu, pa dodaje mleveni keks, mlevene orase i rum. Ostavite jednu kašiku keksa ili oraha sa strane za posipanje.

 

Sve dobro promešajte, pa mesite dok ne dobijete finu i kompaktnu masu.


Od nje pravite loptice, stavljajući u sredinu svake po jedno do tri zna suvog grožđa, u zavisnosti od ukusa.


Ređajte ih u papirne korpice i prelijte otopljenom čokoladom, pa pospite unapred odvojenim keksom ili orasima.