Sitni slavski kolači koji se pripremaju na brzinu, a imaju očaravajući ukus savršen su dezert na trpezi.
Kada je reč o sitnim kolačima za slavu, bombice su neprevaziđene: postoji mnogo recepata za brze varijante slatkih loptica koji se ne peku, a ukusom prevazilaze i najsloženije slavsko posluženje.
Spoj čokolade i ruma uvek je odlično rešenje za slatkiše, a ovaj kolač možete pripremiti i u mrsnoj i posnoj varijanti – samo zamenite čokoladu i margazin posnim verzijama!
Sastojci:
- 100 grama crne čokolade
- 250 grama mlevenog keksa
- 250 grama šećera u prahu
- 250 grama margarina (na sobnoj temperaturi)
- 100 grama mlevenih oraha
- 2 kašike ruma
- 100 grama suvog grožđa
Priprema
Dobro umutite margarin sa šećerom u prahu, pa dodaje mleveni keks, mlevene orase i rum. Ostavite jednu kašiku keksa ili oraha sa strane za posipanje.
Sve dobro promešajte, pa mesite dok ne dobijete finu i kompaktnu masu.
Od nje pravite loptice, stavljajući u sredinu svake po jedno do tri zna suvog grožđa, u zavisnosti od ukusa.
Ređajte ih u papirne korpice i prelijte otopljenom čokoladom, pa pospite unapred odvojenim keksom ili orasima.