Ako vodite računa o ishrani, ali volite pohovanu piletinu, onda je ovo pravi recept za vas.
Pileći štapići pripremljeni na ovakav način biće hrskavi i preukusni, ali ne i prženi u dubokom ulju, već u rerni što je, složićete se, zdravija varijanta.
Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 100 g brašna
- 100 g prezli
- 160 ml mleka
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 kašičica bibera
- začini po ukusu
Priprema
Piletinu isecite na tračice debljine oko jedan centimetar.
Potom u dubljoj činiji pomešajte mleko sa začinima, stavite piletinu i sve dobro izmešajte tako da se meso sa svih strana dobro izmarinira.
Pokrijte streč folijom i ostavite u frižideru da odstoji dva sata.
Potom, u tanjiru pomešajte brašno i prezle, pa štapiće dobro uvaljajte u ovu smesu da se lepo oblože.
Poređajte ih u pleh obložen pek papirom i pecite na 200 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobije zlatnu koricu.