Ovaj ukusan italijanski specijalitet sa piletinom, krompirom i graškom idealan je za ručak, a priprema je lakša nego što mislite
Sastojci:
800 gr belog krompira
800 gr piletine
4 kašike putera
so, biber
sušeni origano
4 čena belog luka
200 ml bistre pileće supe
50 ml belog vina
150 gr graška
sok od pola limua
peršun za dekoraciju
Priprema
Oljuštiti krompir i iseći ga na krupne kriške.
Posolti i pobiberiti, posuti origanom, izmešati sa 3 kašike maslinovog ulja.
Peći u plehu povremeno protresajući na temperaturi od oko 200 C, oko pola sata.
Za to vreme, posoliti i pobiberiti piletinu, pa je začiniti origanom.
Zapeći piletinu u tiganju, s obe strane, desetak minuta. Prebaciti piletinu na tanjir.
U tiganju otopiti puter na tihoj vatri, dodati beli luk da malo pobeli, pa sipati pileću supu i vino.
Kad provri, dodati grašak, pa ravnomerno sipati preko krompira.
Dodati piletinu, spuštajući komade tako da kožica bude gore.
Peći u rerni 20-25 minuta, a poslednjih par minuta uključiti i gril da se piletina zapeče.
Napomena:
Za ovaj recept je najbolje korisiti batak i karabatak.