recept

NAJSOČNIJE JELO OD KROMPIRA I PILEĆEG MESA: Piletina VEZUVIO - jednostavan specijalitet kom ćete se rado vraćati!

0

Ovaj ukusan italijanski specijalitet sa piletinom, krompirom i graškom idealan je za ručak, a priprema je lakša nego što mislite

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

800 gr belog krompira
800 gr piletine
4 kašike putera
so, biber
sušeni origano
4 čena belog luka
200 ml bistre pileće supe
50 ml belog vina
150 gr graška
sok od pola limua
peršun za dekoraciju


Priprema

 

Oljuštiti krompir i iseći ga na krupne kriške.

 

Posolti i pobiberiti, posuti origanom, izmešati sa 3 kašike maslinovog ulja.

Peći u plehu povremeno protresajući na temperaturi od oko 200 C, oko pola sata.

 

Za to vreme, posoliti i pobiberiti piletinu, pa je začiniti origanom.

 

Zapeći piletinu u tiganju, s obe strane, desetak minuta. Prebaciti piletinu na tanjir.

 

U tiganju otopiti puter na tihoj vatri, dodati beli luk da malo pobeli, pa sipati pileću supu i vino.

 

Kad provri, dodati grašak, pa ravnomerno sipati preko krompira.

 

Dodati piletinu, spuštajući komade tako da kožica bude gore.

 

Peći u rerni 20-25 minuta, a poslednjih par minuta uključiti i gril da se piletina zapeče.

 

Napomena:

 

Za ovaj recept je najbolje korisiti batak i karabatak.


 

 

makonda-tracker