slasne

Bez čekanja da testo naraste: Superbrzi i vazdušasti BAKINI UŠTIPCI gotovi za najviše 15 minuta (RECEPT)

Mekani domaći uštipci su uvek dobra ideja za doručak ili večeru, a od ovog recepta nećete naći brži!

foto: harexape/Shutterstock

Služili ih uz ajvar, feta sir ili pečenicu, ili se pak opredelili za slatki nadev poput džema ili čokoladnog krema – domaći uštipci garantuju da od stola nećete ustati gladni.


Oni su zasitni, ukusni, sočni, a ako ste opredelite za ovu varijantu uštipacka bez kvasca, biće gotovi za tren oka!

 


Sastojci:

 

  • 3 jajeta
  • 380 grama brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 220 mililitara jogurta
  • 220 mililitara vode

 

Priprema


Dobro umutite jaja u koja ste dodali so, pa sipajte vodu i jogurt. Sve lepo sjedinite, pa postepeno i uz neprestano mešanje dodajte brašno, prethodno pomešano s praškom za pecivo.


Kada dobijete lepo i glatko testo, sipajte ulje ili mast da se zagreje, pa kašikom vadite testo i pržite s obeju strana dok ne dobije finu zlatnu nijansu.