ISPROBAJTE

Nekad su mekane i raspadaju se, a nekad budu tvrde: Dodajte OVAJ sastojak iz kuće i dobićete SAVRŠENE knedle za supu

Mnogima je domaća supa broj jedan u svakom jelovniku i ništa ne može da je zameni.

foto: Sergii Koval/Shutterstock

Domaća supa je prava kraljica svake trpeze, a još ukoliko je sa knedlama, sigurno je van svake konkurencije. Iako deluje lako, knedle uopšte nisu tako jednostavne za spremanje.

 

Vrlo često se desi da ne budu dovoljno mekane, pa samim tim i supa izgubi smisao. Jedan sastojak vam je neophodan i vaše knedle se više nikad neće raspasti ili biti suviše tvrde.

Sastojci:

 

  • 1 jaje
  • 30 g masnoće
  • 80 g griza
  • 1/3 kašičice soli

 

Priprema: 

 

Najpre dobro umutite jaja i so, pa dodajte ulje, mast ili istopljeni puter (svejedno je, a pomoću tog satojka ćete dobiti prave knedle), kad to sjedinite, sipajte griz , pa sve promešajte. 

 

Zahvatite malo smese i spustite u supu, pa poklopite i kuvajte pola sata na umerenoj temperaturi. Bitno je da supa sve vreme vri.