RECEPT

Ukusna i sočna, a tako jednostavna: Bosanska TIRIT PITA s piletinom će vas oboriti s nogu i vratiti u detinjstvo

Recepti koji osvajaju lakoćom i brzinom su uvek dobrodošli.

foto: Sergii Koval/Shutterstock

Pite su već generacijama jedna od glavnih ideja za doručak, a svojim ukusom ne prestaju da fasciniraju. Iako postoji verovatno hiljadu vrsta ovog specijaliteta i vi sami možete izmislite neku novu.

 

Ako poštujete originalne bosanske recepte, onda ćete praviti tirit pitu sa piletinom, ona se inače pravi od domaćih kora, ali vi ih možete zameniti i ukusnim tortiljama.

Sastojci:

 

  • 2-3 pakovanja tortilja
  • Obareni krupniji komadi piletine i očišćeni od kosti
  • 2 glavice crnog luka
  • 500 mililitara pilećeg bujona
  • So, biber, ulje

 

Priprema:

 

Najpre skuvajte piletinu i pomešajte je sa sitno iseckanim lukom. Nakon toga tortilje umočite u pileći bujon, pa ih sitno cepkajte i ređajte po tepsiji. Preko njih stavite fil od piletine i luka i ređajte tako sve do kraja.

 

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta. Nakon toga nalijte bujonom i vratite u rernu na 100 stepeni i pecite još otprilike 15 minuta.