zapišite ga

Starinski recept za KREMPITU koja se topi u ustima: Tajna je u filu i jednom sastojku koji ide u koru

Pripremite svesku i olovku, jer je pred vama recept za kojim lude domaćice širom Srbije   

foto: Shutterstock / TomerA

Kada su kolači u pitanju teško je odoleti onima koji su naše bake pravile gotovo svakog vikenda.

 

Vreme kada se porodični ručak nije mogao zamisliti bez ukusne poslastice je za nama, ali to ne znači da se ponekad ne možemo prisetiti starih dobrih vremena

 

 

Potrebno je za koru:

 

  • 7 žumanaca
  • 7 kašika šećera
  • 5 kašika mlake vode
  • 7 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 male šoljice ulja

 

Ovu smesu podeliti na dva dela i ispeći dve kore. 

 

foto: Profimedia

 

Potrebno za fil:

 

  • 4 pudinga od vanile
  • 1 l mleka
  • 250 g šećera
  • 7 belanaca
  • 7 kašika šećera

 

Skuvati puding u mleku sa šećerom. Zatim posebno umutiti belanca i šećer, pa kašiku po kašiku dodavati u topao puding. Sve lepo sjediniti i ostaviti da se prohladi. 

 

Staviti jednu koru, pa preko fil, pa odozgo kora. Nakon što se stegne, pre posluženja iseći na kocke i može se posuti sa malo prah šećera.