Musaka može da se pravi na mnogo različitih načina, a ukoliko ste ljubitelj ovog jela, spremite se za najbolji recept ikada.
Jesen donosi brojna jela koja su karakteristična za to doba, a posebna jesenja musaka će vam ulepšati kišne dane i očarati vas ukusom.
Sprema se vrlo lako, baš kao i sve druge njene varijante, od sastojaka vam je potrebno sve ono što već imate u kući, a ukoliko ste u škripcu s vremenom, jesenja musaka će vam sigurno olakšati.
Sastojci:
- 2 srednja plava patlidžana
- 1 glavica crnog luka
- 3 šargarepe
- 1 paprika babura (žuta)
- 1 manja glavica karfiola
- 500 g spanaća
- 600 g mešanog mlevenog mesa
- 1 roštiljska kobasica
- 1/2 čaše kisele pavlake
- 120 g pirinča
Priprema:
Najpre luk, šargarepu i papriku iseckajte na kockice i propržite na ulju. Kad luk postane staklast, dodajte na kockice iseckanu kobasicu i kratko sve zajedno propžite.
Zatim dodajte mleveno meso i malo vode i pržite dok meso ne bude skoro gotovo. Za to vreme, operite spanać i iseckajte, pa ga dodajte u meso. Nastavite da pržite uz dodavanje pomalo vode. Na kraju dodajte sitno iseckan karfiol. U dobijenu smesu dodajte već skuvan piričanč, začine po ukusu i pavlaku.
Očistite plavi patlidžan i poređajte ga po nauljenoj posudi. Preko njega stavite fil s mesom i onda preko fila ostatak patlidžana. Poprskajte uljem i dodajte začine pa pecite na 180 stepeni oko 45 minuta.