Kada dođe zima nema ništa lepše nego kada se na trpezi nađu ukusne pikanterije od povrća
U zimskim mesecima nema dovoljno svežeg povrća, pa se mnoge domaćice odlučuju da letnje povrće sačuvaju i pripreme tako da u njemu može da se uživa tokom cele zime.
Osim kiselog kupusa, ajdvara, barenih paprika tu je i preukusni kiseli karfiol, a osim u turšiji možemo ga pripremati i na druge načine.
Za ovaj super recept vam je potrebno:
- 5 kg paprika
- 2 kg karfiola
- 1 l sirćeta
- 1 kg šećera
- 250 g soli
- 1 vinobran
- 1 konzervans
Priprema:
Paprike oprati, očistiti. Isto uraditi i sa karfiolom.
Preliv:
U 1 l sirćeta sipati 1 kg šećera, so, vinobran i konzervans. Izmešati. Paprike puniti kafiolom koji ste isekli na manje komade ili kockice. Ređati u tegle, pa preliti ovim prelivom.
Šerpu sa teglama naliti s vodom i staviti na kratko da prokuva na šporet da na kratko provri. Isključite i ostavite da se ohladi.
Ostaviti da stoji 2 nedelje i onda konzumirati.