isprobajte ovo

Jednostavan trik koji štedi vreme i olakšava posao: Evo kako da najlakše oljuštite pečene paprike

Ako ste se do sada mučili sada je vreme da olakšate sebi pripremu zimnice. 

foto: Shutterstock

 

Kako polako počinje sezona pečenja paprika koje se kasnije koriste za ajvar i za druge salate. Neka domaćinstva spremaju velike količine zimnice, pa je nakon pečenja paprika najveći problem oljuštiti ih. 

 

Neki spremaju sve ovo i u stanovima, pa svi žele da imaju što manje nereda, ali i da uštede sebi vreme, odnosno da manje čiste nakon pripreme. Ali svi se hvataju najviše za glavu kada dođe trenutak kada je potrebno otrebiti prethodno ispečene paprike. 

 

Postoje vrlo jednostavni trikovi koji će vam omogućiti da veoma lako i brzo ovo učinite. Možete paprike koje ispećete stavitiu kesu ili u neku posudu pa ih nakon toga očistiti, ali postoji još jedan lakši trik. 

 

Paprike možete staviti u hladnu vodu, nakon čega ćete lakše skinuti kožicu. 

 

ovo će vam mnogo olakšati posao prilikom čišćenja paprika od kojih možete napraviti razne specijalitete.