ŠTA JE BOGATSTVO?

Čik probajte da izbacite iz misli ove fotografije! Miloš Timotijević podržao Evroprajd obnažen i uz jasnu poruku

Iako muškarci na našoj javnoj sceni nisu toliko otvoreni u podršci gej populaciji, glumac Miloš Timotijević više puta je pokazao svoju hrabrost i istupio

foto: Antonio Ahel/ATA Images


U Beogradu je juče otvorena izložba "Tragovi" fotografa Miloša Nadaždina, koja se održava u okviru Evroprajda, čiji je domaćin ove godine srpska prestonica.


Ovaj događaj okupio je veliki broj poznatih ličnosti, koje su svojim prisustvom pružile podršku LGBT+ zajednici, dok su se na izloženim fotogafijama našla dobro poznata lica naše javne scene, poput Nataše Ninković, Nataše Bekvalac, Branke Katić, Sare Jo, Slavena Došla...

 

Među zapaženijim fotografijama bile su one na kojima se našao glumac Miloš Timotijević, koji je pozirao obnažen, prekriven intenzivnom žutom bojom.
Timotijević je na svom profilu na društvenoj mreži Instagram podelio pomenute fotografije uz jasnu poruku "Bogatstvo je u različitosti".

 


Miloš je, inače, jedan od retkih muškaraca na našoj sceni koji je imao dovoljno hrabrosti da otvoreno podrži gej populaciju i više puta je pričao o važnosti borbe za LGBT prava, a u prošlosti je igrao gej likove.


Štaviše, jedna takva uloga donela mu je mnogo problema – kada je u seriji "Južni vetar" snimio poljubac s drugim muškarcem, dobio je mnogo poruka mržnje putem društvenih mreža.

 


Od kada je izašla ova epizoda, dobio sam bar jedno 100 poruka mržnje na društvenim mrežama, pretežno od dece do 15 godina. Sad me prozivaju i meni je jako čudno što ljudi u 21. veku poistovećuju glumca sa likom, a još više me šokira što su prilično grubi i puni mržnje prema homoseksualnoj zajednici. Zašto roditelji uopšte dozvoljavaju deci da gledaju takav sadržaj i zašto nemaju kontrolu? Serija Južni vetar je puna nasilja i drugog sadržaja koji nije podoban za decu. Za mene je šokantno da od tih 100 poruka možda je svega pet bilo od starijih ljudi, sve ostale poruke mržnje su poslala deca – istakao je tada Miloš Timotijević.