jednostavno za spremanje

Po starom SRPSKOM receptu i bez konzervansa: Pripremite PEGLANU PAPRIKU i uživajte tokom zime u savršenom ukusu

Neka vaša polica sa zimnicom bude obogaćena sa još jednim savršenim jelom. 

foto: Shutterstock/Minoli

 

Sastojci:

 

  • 5 kg crvenih paprika
  • 100 g šećera
  • 500 ml ulja
  • 2 glavice belog luka
  • 500 ml sirćeta
  • 200 g soli
  • veza peršuna
  • 1 kašičica bibera u zrnu

 

 

Priprema

 

Prvo šta je potrebno da dobro operete paprike i da ih očistite od semenki. Nakon toga ih isecite na malo deblje trake. Nakon toga je vreme da pripremite paprike. 

 

Poređajte jedan red paprika pa pospite so i šećer, a zatim sve prelijte sirćetom i uljem. Nakon toga ponovite postupak, sve dok ne potrošite sve sastojke. i ostavite paprike da odstoje nekoliko sati ili preko noći. 

 

Zatim ih kada omekšaju ređajte u sterilisante staklene tegle gde ćete između njih dodavati peršun, beli luk i biber u zrnu. Na kraju sve paprike prelijte smesom koja je ostala od paprika i pritisnite ih plastičnom rešetkom. 

 

Odložite ih na tamno i hladno mesto!

 

 

 

 

.