njam njam

Sočno, mirisno i topi se u ustima: Turski način pripreme jaja na oko će vas raspametiti ukusom

Posle ovog recepta jaja ćete spremate uvek na ovaj način. 

foto: Youtube Printscreen

Sastojci:

 

  • 2 jaja
  • 3 kašike kiselog mleka
  • so
  • biber
  • cvrena sušena čili paprika
  • maslinovo ulje
  • 1 kašika putera
  • malo mlevene sveže zelene čili paprike
  • malo peršuna
  • 1 kašika izblendanog belog luka
  • mlevena slatka paprika
  • puter

 

Priprema: 

 

Pre svega u jednu posudicu stavite 3 kašike kiselog mleka i sve to malo posolite. Nakon toga dodajte malo balog luka i isto toliko mlevene slatke paprike kao i malo bibera. Sve to dobro izmešajte!

 

Nakon toga u drugu činiju dodajte sveže mlevenu čili papriku, pomešanu sa sitno seckanim peršunom i sve to izmešajte.

 

Zatim u blago zagrejanom tiganju istopite puter, a zatim u to dodajte suženu čili papriku (sitno mlevenu), a nakon toga dodajte malo mlevene slatke paprike. 

 

U drugom, čistom tiganju propržite jaja na oko i onda je vreme da sve servirate. 

 

Prvo stavite sos sa kiselim mlekom, zatim nakapajte malo sosa sa peršunom, a zatim sos sa crvenim paprikama. Nakon toga stavite ispržena jaja i pospite ih sosom od crvenih paprika i sosom sa peršunom. 

 

Prijatno!