rajski zalogaji

Manje truda, a ukus je još lepši! LAŽNE KNEDLE sa šljivama gotove za tren oka (RECEPT)

Ukoliko obožavate ukus knedli ili gomboca sa šljivama, ovaj kolač biće baš po vašem ukusu

foto: Marcus Z-pics/Shutterstock

Knedle ili gomboce sa šljivama spadaju u omiljene starinske poslastice na našim prostorima, ali nema mnogo onih koji ih rado prave. Srećom, postoji daleko jednostavniji način da se postigne sličan ukus (ili još lepši!), uz mnogo manje truda!

 

U pitanju je jednostavan kolač sa šljivama koji se priprema na brzinu, a domom će se širiti predivan miris...

 

Sastojci:

 

  • 500 grama šljiva
  • 2 cela jajeta
  • 150 grama šećera
  • 200 grama kisele pavlake
  • 90 grama putera
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • 250 grama brašna
  • 1 kašika vanilin šećera
  • pola kašičice cimeta
  • prstohvat soli


Priprema


Dobro umutite jajeta s prstohvatom soli, 100 grama šećera i vanilinim šećerom. Potom dodajte 50 grama putera putera i kiselu pavlaku, nastavite da mutite, pa ubacite postepeno prosejano brašno i prašak za pecivo.


Nakon što dobijete lepo sjedinjenu masu, podmažite posudu za pečenje maslacem i pospite s 200 grama brašna (ili obložite papirom za pečenje), pa prelijte testo.


Nakon toga, preko poređajte tanko sečene šljive (s korom) i blago ih utisnite u testo.


Potom u jednoj činiji pomešajte 40 grama putera, 50 grama šećera, 50 grama brašna i pola kašičice cimeta. Sve prstima izmešajte tako da dobijete stne mrve, pa ovom mešavinom pospite kolač.


Nakon toga, pecite oko 40 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.

 

Pogledajte kako izgleda priprema.