strašno

Oglasila se povodom pokušaja ubistva pisca: Autorka Harija Potera dobila jezivu pretnju smrću nakon jedne izjave

Nakon vesti da se slavni pisac Salman Ruždi bori za život nakon napada koji mu se dogodio, nove pretnje je dobila i čuvena Džej Kej Rouling.

foto: Profimedia

Džej Kej Rouling koju znamo kao tvorca Harija Potera, izrazila je užas povodom pokušaja ubistva pisca Salmana Ruždija, a nedugo nakon toga i njoj je stigla jeziva pretnja smrću.

 

Izvesni islamistički ekstremista iz Pakistana je pohvalio jezivi događaj koji se dogodio u Njujorku i iskoristio priliku da obeća vernost iranskom teokratskom diktatoru. Između ostalog, nazvao je Izrael, Indiju i Ukrajinu terorističkim državama.

Rouling je na svom nalogu izrazila tugu i žaljenje, ali i strah i užas povodom događaja koji je potresao Njujork i ceo svet, a kao odgovor dobila je pretnju. Naime, ekstremista i student joj je kratko odgovorio "ne brini, ti si sledeća".

 

Spisateljica je već bila izložena kritikama i negativnim komentarima nakon svojih izjava i uverenima o rodnoj neutralnosti, a nakon ove pretnje islamskog ekstremiste, čini se da više nije bezbedna.

 

Inače, pomenuti student koji se deklariše i kao društveni aktivista, podržava vrhovnog vođu Irana, a imao je i neukusne šale povodom situacije u Ukrajini, dok za Izrael smatra da ga treba uništiti.

 

Podsetimo, Salman Ruždi je izboden nožem tokom jednog događaja u Njujorku. On je trenutno u teškom stanju i nalazi se na respiratoru, a nakon romana Satanski stihovi navukao je gnev islamističkih ekstremista, pa je dugo živeo pod drugim imenom i bio pod policijskom pratnjom.