topi se u ustima

Zaslađuje, rashlađuje, oduševljava: Letnji ČOKO-MOKO KOLAČ gotov za 10 minuta (RECEPT)

Poslastica od čokolade i kafe, savršena za leto, pravi se tako lako i od svega nekoliko sastojaka!

foto: Anyone Can Cook with Dr.Alisha, Youtube Printscreen

Spoj čokolade i kafe jedan je od najlepših mogućih ukusa u poslastičarstvu, a možete ga iskoristiti za pripremu brzog dezerta koji predstavlja savršeno letnje osveženje.


Sastojci:

 

  • 240 mililitara slatke pavlake
  • 30 grama šećera u prahu
  • 30 grama kakao praha
  • 1,5 kašika instant kafe
  • 230 mililitara vrele vode
  • pakovanje čokoladnog keksa ili mekanih biskvita po ukusu
  • rendana čokolada

 

Priprema


U dublju činiju sipajte slatku pavlaku, pa dodajte šećer u prahu i kakao. Dobro umutite mikserom dok ne dobijete čvrstu masu, pa odložite da se stegne u frižideru.


U drugu činiju sipajte neku kafu iz kesice po ukusu, pa je prelijte vrelom vodom i dobro promešajte. Ostavite da se prohladi desetak minuta.


Čokoladni keks (prethodno provučen kroz kafu) ili mekane biskvite po ukusu poređajte po dnu kalupa, pa kašikom sipajte preko malo po malo mešavine s kafom.


Zatim premažite smesom od slatke pavlake i kakaoa i za to utrošite polovinu ovog fila.


Potom ponovo ređajte keks ili mekane biskvite, opet kašikom sipajte kafu i namažite preostalu slatku pavlaku.


Izrendajte preko svega čokoladu i ostavite da se stegne u frižideru.