Ako volite slatkiše sa ukusom kafe, ova torta je prava poslastica za vas.
Savršena kombinacija od koje ćete za samo 5 minuta napraviti nežan i fini fil, očaraće vaše čulo ukusa.
Još jedna prednost ove poslastice jeste što je možete napraviti i u vegasnkoj varijanti - bez namirnica životinjskog porekla.
Sastojci:
2 jaja
120 g šećera (može stevija kao zamena)
4 kašike kukuruznog skroba
1/2 šolje crne kafe
1 šolja mleka životinjskog ili biljnog porekla
500 g grčkog jogurta (može i veganski)
kakao u prahu
Priprema:
U posudu sipajte 2 jaja, šećer ili steviju i mutite ručnom mutilicom dok ne dobijete fini krem. Dodajte pola šolje crne kafe, mleko i jogurt. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine, a dok mešate, dodajte kukuruzni skrob postepeno.
Na kraju sve umutite mikserom dok ne nestanu gromuljice i sve izgleda sjedinjeno.
Pleh ili kalup pospita brašnom i pouljite. Sipajte smesu u pleh ili kalup dubok 20 cm i ubacite u rernu da se peče oko 1 sat na 170 stepeni Celzijusa.
Ostavite kolač da se ohladi, a zatim ga pospite kakaom u prahu i poslužite.