ISPROBAJTE

Recept naših baka za poslasticu koja vraća u detinjstvo: Kajsije u lisnatom testu OSVEŽAVAJU i OSVAJAJU rapsodijom ukusa

Dobri stari recepti po kojima su nam naše bake spremale različite poslastice, nikad neće izaći iz mode.

foto: Shutterstock

Kajsije u lisnatom testu su stara lepa poslastica koju su naši roditelji obožavali, a sad ih mogu obožavati i vaša deca.

 

Ako uzmemo u obzir koliko su zdrave kajsije i koliko će ukućani biti zadovoljni nakon jedne zasitne užine, ovaj recept se isplati svog potrošenog vremena na spremanje.

Podsetimo, koštice kajsije nemojte bacati jer su one izvor gvožđa, kalijuma i fosfora, koji dodatno poboljšavaju imunitet našeg organizma. Preporučen je denvni unos tri do pet koštica dnevno.

 

Sastojci:

 

  • 500 g lisnatog testa,
  • 500 g kajsija,
  • 5 kašika šećera,
  • 5 kašika mlevenog keksa i
  • 2 vanilin šećera

 

Priprema:

 

Razvucite lisnato testo i iseciete ga na kocke. Zatim kajsije iseckajte na kockice, dodajte mleveni keks, šećer i vanilin šećer, pa sve dobro izmešajte. Na kockicu lisnatog testa stavite kašiku smese sa kajsijama i napravite mali džak. Formirane oblike poređajte u tepsiju koju ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.