Dobri stari recepti po kojima su nam naše bake spremale različite poslastice, nikad neće izaći iz mode.
Kajsije u lisnatom testu su stara lepa poslastica koju su naši roditelji obožavali, a sad ih mogu obožavati i vaša deca.
Ako uzmemo u obzir koliko su zdrave kajsije i koliko će ukućani biti zadovoljni nakon jedne zasitne užine, ovaj recept se isplati svog potrošenog vremena na spremanje.
Podsetimo, koštice kajsije nemojte bacati jer su one izvor gvožđa, kalijuma i fosfora, koji dodatno poboljšavaju imunitet našeg organizma. Preporučen je denvni unos tri do pet koštica dnevno.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa,
- 500 g kajsija,
- 5 kašika šećera,
- 5 kašika mlevenog keksa i
- 2 vanilin šećera
Priprema:
Razvucite lisnato testo i iseciete ga na kocke. Zatim kajsije iseckajte na kockice, dodajte mleveni keks, šećer i vanilin šećer, pa sve dobro izmešajte. Na kockicu lisnatog testa stavite kašiku smese sa kajsijama i napravite mali džak. Formirane oblike poređajte u tepsiju koju ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.