zasitno

Bez mesa i jednostavna za pripremu: Preukusna musaka od rendanih TIKVICA se topi u ustima

Ne treba vam veliko umeće da biste pripremili ovo savršeno jelo. 

foto: Youtube Printscreen

 

Sastojci: 

 

  • tikvice  
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica soli
  • 1 jaje ili 2 jaja (po želji)
  • 2 kašike brašna
  • mocarela sir ili čedar sir (100 g)
  • 100 g parmezana

 

 

Priprema

 

Pre svega dobro operite tikvice i pripremite ih za rendanje. Izrendajte ih u jednu činiju zatim ih dobro posolite i promešajte i pustite da odstoji bar 10 minuta. 

 

Nakon toga izrendajte i sir koji ste izaberali. Zatim dobro iscedite prethodno narendane tikvice i prebacite u suvu posudu. U njih dodajte so, beli luk u prahu i brašno pa dobro promešajte. Potom je vreme da dodate parmezan i prethodno umućena jaja. 

 

Na kraju dodajte i jednu četvrtinu narendanog sira i sve lepo poređajte u vatrostalnu posudu koju treba da namažete sa malo ulja. Vreme je da ređate pripremljene sastojke, odnosno dodajite red tikvica, pa red sira, pa ponavite postupak. 

 

Obložite posudu folijom i pecite 30 minuta na 180 stepeni. Prijatno!