poslastica na brzinu

Bez pečenja, želatina i muke! Trostruki ČOKOLADNI ČIZKEJK koji će vas rashladiti u vrelim letnjim danima (RECEPT)

Izdašna torta od sira i čokolade čija se kora ne peče, a ukus je intenzivan

foto: Sokor Space/Shutterstock

Ukoliko obožavate poslastice sa sirom, a svrstavate se i u čokoholičare, ova slatka i bogata torta sa trostrukom čokoladom biće baš po vašem ukusu!


Kora koja se ne peče, kremasti čokoladno-mlečni fil, i pun ukus savršen su spoj.


Sastojci:

 

  • 400 grama čokoladnog keksa po izboru
  • 3 i po kašike maslaca
  • 4 kašike šećera u prahu
  • pola kilograma kisele pavlake
  • 300 grama krem-sira
  • 300 grama mlečne čokolade
  • 100 grama crne čokolade
  • 100 grama bele čokolade
  • dekoracija po izboru

 

Priprema


Sameljite keks (može i u blenderu), pa ga pomešajte s otopljenim maslacem. Dobijenu smesu dobro utisnite u kalup za tortu, prethodno obložen pek-papirom, pa ostavite da odstoji u frižideru bar pola sata.


Potom u jednu dublju činiju sipati sir, pavlaku i šećer u prahu i dobro promešati. Zatim dodati otopljenu mlečnu čokoladu, dobro promešati, pa preliti preko kore od keksa i maslaca. Ostaviti da odstoji u frižideru nekoliko sati.


Zatim otopiti belu čokoladu i time preliti sve. Na kraju otopite crnu čokoladu za završni sloj, a možete je sipati preko cele torte ili šarati iz šprica.


Ukrasite sezonskim voćem, čokoladnim mrvicama ili kuglicama, mlevenim keksom ili orašastim plodovima...