Izdašna torta od sira i čokolade čija se kora ne peče, a ukus je intenzivan
Ukoliko obožavate poslastice sa sirom, a svrstavate se i u čokoholičare, ova slatka i bogata torta sa trostrukom čokoladom biće baš po vašem ukusu!
Kora koja se ne peče, kremasti čokoladno-mlečni fil, i pun ukus savršen su spoj.
Sastojci:
- 400 grama čokoladnog keksa po izboru
- 3 i po kašike maslaca
- 4 kašike šećera u prahu
- pola kilograma kisele pavlake
- 300 grama krem-sira
- 300 grama mlečne čokolade
- 100 grama crne čokolade
- 100 grama bele čokolade
- dekoracija po izboru
Priprema
Sameljite keks (može i u blenderu), pa ga pomešajte s otopljenim maslacem. Dobijenu smesu dobro utisnite u kalup za tortu, prethodno obložen pek-papirom, pa ostavite da odstoji u frižideru bar pola sata.
Potom u jednu dublju činiju sipati sir, pavlaku i šećer u prahu i dobro promešati. Zatim dodati otopljenu mlečnu čokoladu, dobro promešati, pa preliti preko kore od keksa i maslaca. Ostaviti da odstoji u frižideru nekoliko sati.
Zatim otopiti belu čokoladu i time preliti sve. Na kraju otopite crnu čokoladu za završni sloj, a možete je sipati preko cele torte ili šarati iz šprica.
Ukrasite sezonskim voćem, čokoladnim mrvicama ili kuglicama, mlevenim keksom ili orašastim plodovima...