Kada krenu topli dani, a jede vam se nešto slatko ovaj kremasti čizkejk koji se ne peče može da bude pun pogodak
Za kremastu teksturu ovog kolača zaduženi su sir i čokolada, koji su odličan dezertni par. Prirpema je jednostavna i brza, a ukus očaravajuć.
Spoj kvalitetnih sastojaka daje pun ukus, pa ćete uživatu u svakom zalogaju. Ukoliko volite jake slatkiše ovaj čizkejk će vas očarati.
Sastojci za koru:
- 150 g mlevenog keksa s maslacem
- 100 g maslaca
- 2 kašike kakaa
Sastojci za krem:
- 300 g čokolade za kuvanje
- 500 g sira maskarpone
- 200 g šećera u prahu
- 250 ml pavlake za šlag
Priprema
Pomešajte keks sa rastopljenim maslacem. Obložite kalup za pečenje torti pek papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i maslaca.
Keks možete usitniti u blenderu, mlinu za kafu i orahe, ili ih položiti u kesu pa istući valjkom za testo dok ne dobijete slatki prah.
Mikserom umutite pavlaku za šlag, dodajte maskarpone, šećer u prahu i rastopljenu mlaku čokoladu (pazite da ne bude vruća). Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu pa je prelijte na podlogu od keksa.
Ostavite u frižider da se ohladi i uživajte u kremastom punom ukusu.
Savet: Od čokolade možete napraviti i glazuru te je preliti preko torte, a slasne kriške poslužiti i uz komadiće omiljenog voća i komadiće oraha, lešnika ili badema.